7 Mar 2024
Persbericht

Tijdloze Japanse schoonheid in nieuwe Presage-lijn:
Presage Classic Serie

Sinds de introductie in 2016 is de Presage-collectie een prachtige en succesvolle samensmelting van Japanse artisticiteit en Seiko's jarenlange meesterschap in mechanische horlogerie. In de nieuwe Classic Serie put Presage uit de kleuren, materialen en texturen van traditionele Japanse ambachten die de zachte en vriendelijke kant van Japans design uitdrukken. De Classic Serie debuteert met vijf creaties, die elk een traditioneel gevoel van Japanse schoonheid uitstralen en waarin tegelijkertijd de gelauwerde mechanische uurwerken van Seiko prachtig tot hun recht komen.

Gebogen wijzerplaten, geïnspireerd op de rijke texturen van zijde

De wijzerplaat, geïnspireerd op de glans van zijde,
straalt een verfijnde schittering uit.
De verzonken subwijzerplaat en het venster met zicht
op het uurwerk accentueren de bijzondere uitstraling.
De gebogen wijzerplaten zijn kenmerkend voor deze nieuwe serie. Ze zijn afgewerkt met een rijke textuur die de zachtheid en souplesse uitdrukken van natuurlijk textiel, waarvan het gebruik verweven is met de Japanse cultuur. De serie kent twee verschillende wijzerplaatdesigns. De modellen met drie wijzers en datumvenster zijn geïnspireerd op glanzende zijden stoffen. De twee horloges met open hart uurwerkvenster beelden met een radiaal patroon de textuur uit van ruw zijdegaren. Met hun kromming en ingewikkelde structuurpatronen vangen en weerkaatsen de wijzerplaten op onvergelijkbare wijze het omgevingslicht, wat een verhoogd gevoel van diepte en schoonheid creëert. De indexen voegen zich naar de vorm van de wijzerplaten en de minuten- en secondewijzers neigen aan de bovenzijde subtiel naar de markeringen.

De Classic Serie debuteert met wijzerplaten in vier traditionele Japanse kleuren.
Van links naar rechts: shiro-iro, sensaicha, araigaki, en sumi-iro.
Elk horloge verleent een warme glans aan de traditionele Japanse kleur die het vertegenwoordigt: shiro-iro, de kleur van ongebleekte natuurlijke stof, vormde de inspiratiebron voor twee wijzerplaten in de collectie; sensaicha, een donker bruingroen; araigaki, een gewassen en gebleekte kaki kleur; sumi-iro, een grijsachtig zwart dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de kleding van monniken.

Een licht gebogen kast en een band die zijn gemaakt voor comfort

De kast heeft een verfijnde constructie die vanaf de zijkant gezien extra slank oogt.
De kast is gemaakt met zachte, gebogen oppervlakken. Waarbij het dubbel gebogen saffierglas de contouren van de koepelvormige wijzerplaat weerspiegelt en extra diepte aan het ontwerp toevoegt.
De verkorte lengte van elke schakel draagt bij aan het verhoogde draagcomfort van de band.
De nieuw ontwikkelde band vond zijn designinspiratie in de jaren 1970 en zorgt voor een aangenaam en comfortabel gevoel om de pols. De schakels van de band zijn ergonomisch gevormd. De gebogen bovenkanten en de vermindering van het aantal contactpunten rond de pols zorgen voor een comfortabele pasvorm en een verhoogde esthetische uitstraling.

Twee mechanische uurwerken met gangreserve van drie dagen

Drie modellen hebben dankzij kaliber 6R55 een klassieke 3-wijzers configuratie met centrale secondewijzer en datumvenster. De andere twee hebben dankzij kaliber 6R5J een 24-uurs display en een uurwerkvenster op 9 uur. Beide gebruikte kalibers zijn recent geïntroduceerd in Seiko’s 6R uurwerkenfamilie en bieden een gangreserve van 72 uur, ofwel drie dagen. Een horloge dat op vrijdagavond wordt weggelegd is op maandagochtend nog steeds klaar voor gebruik zonder reset. Het goudkleurige oscillerende gewicht van elk uurwerk is zichtbaar via het transparante achterdeksel.

Alle vijf de horloges zijn vanaf juni 2024 verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko dealers wereldwijd.

Seiko Presage Classic Series: SPB463, SPB465, SPB467

SPB463
SPB465
SPB467
Kaliber 6R55
 Tikgetal: 21.600 per uur (6 per seconde)
 Gangreserve: 72 uur (3 dagen)
 Aantal Jewels: 24

Seiko Presage Classic Series: SPB469, SPB471

SPB469
SPB471
Kaliber 6R5J
 Tikgetal: 21.600 per uur (6 per seconde)
 Gangreserve: 72 uur (3 dagen)
 Aantal Jewels: 24

Specificaties voor zowel kaliber 6R55 als 6R5J
 Stainless steel kast en band met super-hard coating
 Vouwsluiting en drukknop ontgrendeling
 Dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
 Doorzichtig schroefdeksel
 Diameter: 40,2 mm, Dikte: 13 mm
 100m WR
 Magnetische resistentie: 4.800 A/m
 Adviesverkoopprijzen: € 990 (SPB463/465/467), € 1.230 (SPB469/471)

Voor meer informatie:
https://www.seikowatches.com/be-nl/products/presage/special/classic_series/index

N.B:
De specificaties en prijsinformatie in dit bericht zijn van toepassing op de publicatiedatum en kunnen worden gewijzigd.
Share