8 Aug 2023
Persbericht

King Seiko toont in deze nieuwe creatie de schoonheid en kunstzinnigheid van een bijzondere Japanse traditie.

De wijzerplaat met het chrysantenpatroon, een centraal thema in de Japanse cultuur.

De wijzerplaat weerspiegelt met zijn patronen de geest van de wijk in Tokio waar King Seiko in de jaren 60 werd geboren. Dit nieuwe, slanke polshorloge is een ode aan een speciaal King Seiko horloge en een bijzonder Japanse traditie.

Het patroon op de witte wijzerplaat is geïnspireerd op de chrysant, één van de nationale bloemen van Japan. De chrysant staat voor verjonging en voor een lang leven. Thema’s met een grote betekenis in de Japanse cultuur. Het hoopgevende karakter van de bloem komt tot uiting in een patroon van fijn kruisende lijnen, kiku tsunagi-mon genaamd. Wat in Japan staat voor een complex chrysantenpatroon dat met zichzelf in verbinding staat. Dit patroon wordt vooral geassocieerd met Edo-kiriko glaswerk, een vorm van traditioneel geslepen glas dat wordt beschouwd als een van de populairste kunstnijverheidswerken van Japan. Edo-kiriko, dat zich laat vertalen als ‘gefacetteerde voorwerpen van Edo’, staat bekend om zijn complexe schoonheid dankzij het vakkundig in meerdere facetten slijpen van glas.

De combinatie van de hoekige kast, gefacetteerde wijzers en de complexe structuur van de wijzerplaat brengt een nieuw niveau van schoonheid en verfijning binnen de King Seiko collectie.

De constructie van het horloge verwijst naar de legendarische King Seiko KSK. Het horloge met de scherpe, hoekige kast en hoge functionaliteit dat het karakter van King Seiko definieerde toen het in 1965 werd geïntroduceerd. De kast van het nieuwe model is ook hoekig; en aangevuld door gefacetteerde grote vlakken met scherpe hoeken. Een aantal facetten van de kast is prachtig gepolijst om het licht op intrigerende wijze te reflecteren. Samen met de kast tonen de gefacetteerde uur- en minutenwijzers van deze nieuwe creatie de superbe kwaliteit van de moderne Seiko-manufactuur en is in volledige harmonie met de precisie en schoonheid van het chrysantenpatroon.

Het horloge wordt aangeboden met een extra grijze leren band, waarvan kleur en textuur prachtig aansluiten op het patroon van de wijzerplaat.

De achterkant van de kast draagt de naam King Seiko en hetzelfde heraldieke logo als het origineel uit 1965.

Aangedreven door Seiko's slanke kaliber 6L35 is het nieuwe horloge - dankzij verbeteringen in de constructie van de kast - dunner dan de originele King Seiko KSK. Ondanks het feit dat het een automatisch opwindmechanisme en een datumvenster heeft.


Het horloge is vanaf oktober 2023 als Limited Edition verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko dealers wereldwijd.

SJE095

De King Seiko Collectie: SJE095

Kaliber 6L35
Tikgetal: 28.800 per uur (8 per seconde)
Gangreserve: 45 uur
Aantal jewels: 26

Specificaties
Stainless steel kast en band
Box-shaped saffierglas met antireflectie coating
Schroefdeksel
Diameter: 38.6mm, Dikte: 10,7 mm
50m WR
Magnetische resistentie: 4.800 A/m
Inclusief extra lederen band
Adviesverkoopprijs: € 3.500
Limited Edition van 600 stuks wereldwijd

Voor meer informatie:

Speciale webpagina:
www.seikowatches.com/be-nl/products/kingseiko/sje095

King Seiko webpagina:
www.seikowatches.com/be-nl/products/kingseiko

Note:
N.B.: De specificaties en prijsinformatie in dit bericht zijn van toepassing op de publicatiedatum en kunnen worden gewijzigd.

Share