9 May 2023
Persbericht

Een nieuw design baant het pad naar de toekomst van
Seiko Astron GPS Solar.

De nieuwe creaties zijn gemaakt van titanium in een gefacetteerde kastconstructie.

In 2012 tilde Seiko de elektronische horlogerie naar een nieuw niveau met de Astron GPS Solar Series. Met horloges die verbinding maken met het Global Positioning System (GPS) en zich aanpassen aan elke tijdzone*. Waarbij alle benodigde energie wordt gegenereerd uit alleen licht. Vandaag wordt de Seiko Astron GPS Solar-collectie uitgebreid met vier nieuwe horloges in een nieuw, dynamisch en robuust ontwerp.

Deze nieuwe serie omvat drie horloges die aan de Astron collectie zullen worden toegevoegd. Ze hebben speciaal ontwikkelde wijzerplaten in blauw en zwart. Het derde model is een Limited Edition horloge met een uniek, horizontaal gestreept wijzerplaatontwerp. De horloges zijn vanaf juli 2023 verkrijgbaar in Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko retailers wereldwijd.

*Bij eventuele wijzigingen in de regio / tijdzone / DST kan handmatige selectie vereist zijn.

Alle creaties hebben een diameter van 41,2 mm.

De nieuwe serie heeft dankzij het bijzondere, gefacetteerde design een dynamische uitstraling. Zowel de dimensionale kast als de bezel zijn aan de bovenkant afgewerkt in een verfijnde ‘hairline finishing’, die fraai contrasteert met de ultraglad gepolijste zijkanten. De lijnen van de kast lopen naadloos over via de lugs naar de geïntegreerde horlogeband. De band is uitgevoerd in een scherpgesneden, strak design dat past bij de hoekige facetkast. De horloges krijgen hierdoor een verfijnde en welhaast futuristische uitstraling. De band loopt taps toe naar de sluiting, wat de harmonieuze en stijlvolle uitstraling nog meer versterkt. De titanium kast en band zijn afgewerkt met een krasbestendige, duurzame super-hard coating. Door het geringe gewicht van titanium en het lage zwaartepunt van de kast liggen de horloges zeer comfortabel op de pols.

Bij de versie met de grijze wijzerplaat zijn bezel, kroon, drukknoppen en details op de wijzerplaat uitgevoerd in een rosé goudkleurige super-hard coating om een attractief bicolor ontwerp te creëren.

De horloges hebben een wijzerplaat met een zeer toegankelijk ontwerp. De enkele subwijzerplaat op de 8 uur positie is in staat om de ontvangst van de GPS-satellieten aan te geven, de oplaadstatus van het horloge, de ontvangst van schrikkelsecondengegevens en de vliegmodus. De op de kleur van de bezel afgestemde indexen en wijzers zijn afgewerkt met Lumibrite om onder alle lichtomstandigheden een optimale aflezing mogelijk te maken. De blauwe en zwarte wijzerplaten dragen een patroon dat verwijst naar de quartzkristallen die werden gebruikt om de stemvorkvormige quartzoscillatoren te maken voor ’s werelds eerste Quartz polshorloge: de oorspronkelijke Quartz Astron uit 1969. De naam Astron, sindsdien geassocieerd met ongekende nauwkeurigheid, wordt sinds 2012 gedragen door de Astron GPS Solar Series.

De uren- en minutenwijzers van alle horloges zijn gevuld met Lumibrite voor een betere leesbaarheid bij weinig licht, zoals goed te zien is bij dit model met zwarte kast en horlogeband.

Elk model in deze nieuwe Series wordt aangedreven door een nieuw GPS Solar-uurwerk, kaliber 3X62. Een kaliber dat door de verbeterde ontvangst van lichtenergie een grotere vrijheid in het ontwerp mogelijk maakte. Het horloge maakt tot twee keer per dag** automatisch verbinding met het GPS-netwerk om de onvoorstelbare precisie van één seconde afwijking per 100.000 jaar te kunnen handhaven.

**Wanneer de wijzerplaat zonlicht detecteert, maakt het horloge verbinding met het GPS-satellietnetwerk en stelt het zich automatisch in op de juiste tijd. Als het horloge aan het licht wordt onttrokken, onthoudt het de tijd van de laatste succesvolle handmatige verbinding en probeert het later op datzelfde tijdstip opnieuw het GPS-signaal te ontvangen.

Astron GPS Solar Limited Edition
Het Limited Edition model heeft dezelfde ontwerpkenmerken als de andere drie creaties, maar is voorzien van een wijzerplaat met horizontale strepen in verschillende grijstinten.

Seiko Astron GPS Solar: SSJ013, SSJ014, SSJ015
Seiko Astron GPS Solar 2023 Limited Edition: SSJ017


SSJ013
SSJ014
SSJ015
SSJ017

Kaliber 3X62
 GPS-gestuurde tijd- en tijdzone aanpassing
 Perpetual Calendar tot het jaar 2100
 High speed time zone adjustment
 GPS ontvangst indicator
 Power save functie
 Accuraatheid: ± 15 seconden per maand (zonder een GPS-signaal en bij temperaturen tussen 5˚ C en 35˚ C)


Specificaties
 Titanium kast en band met super-hard coating (SSJ013, SSJ014, SSJ017) en zwarte super-hard coating (SSJ015)
 Titanium bezel in roségoudkleurige superharde coating (SSJ014)
 Gemakkelijk verstelbare drievoudige vouwsluiting met drukker
 Saffierglas met anti-reflectie coating
 Diameter: 41,2 mm, Dikte: 12,0 mm
 100m WR
 Magnetische resistentie: 4.800 A/m
 Adviesverkoopprijzen: € 2.100 (SSJ013, SSJ017), € 2.200 (SSJ014), € 2.300 (SSJ015)
 Limited Edition van 1.500 stuks wereldwijd (SSJ017)


Voor meer informatie:

Speciale webpagina:
www.seikowatches.com/global-en/products/astron/2023_sport_design
Seiko Astron webpagina:
www.seikowatches.com/be-nl/products/astron

NB:
De specificaties en prijsinformatie in dit persbericht zijn van toepassing op de datum van publicatie, maar kunnen later worden gewijzigd.
Share