27 Apr 2023
Persbericht

De Presage Sharp Edged Series evolueert met een nieuw 72-uurs
mechanisch uurwerk in een nieuw horlogeontwerp.

De in 2020 geïntroduceerde Seiko Presage Sharp Edged Series maakte al snel naam dankzij het hoekige silhouet, de opvallende patronen op de wijzerplaat en de wijze waarop wijzers en indexen het licht weerkaatsten om de leesbaarheid te vergroten. De Series combineerde op dynamische wijze Japanse kunstzinnigheid en esthetiek met ultramoderne mechanische uurwerken. De Presage Sharp Edged Series vormen een eigentijdse caleidoscoop van Seiko's horlogemakersvaardigheden en geavanceerde productietechnieken. De vandaag geïntroduceerde nieuwe modellen hebben een nieuw kastontwerp en zijn voorzien van een nieuw mechanisch uurwerk met gangreserve van 3 dagen.

Een nieuw ‘open heart’ uurwerk met drie dagen gangreserve

Het nieuwe 6R5J kaliber uit de 6R-serie maakt zijn debuut in deze nieuwste Sharp Edged Series creaties. Het biedt een verhoogde gangreserve van drie dagen bij volledige opwinding. Het mechanische uurwerk (tikgetal 21.600) heeft aanduidingen voor het uur, de minuten en de seconden; met op de 6 uur positie een sub-dial voor 24-uursaanduiding. Het opvallende ‘open heart’ op 9 uur is uitgevoerd in het kenmerkende asanoha of hennepblad-patroon, dat perfect past bij het patroon op de wijzerplaat. Het ‘open heart’ maakt het echappement van het uurwerk zichtbaar. Als bevestiging van de verhoogde gangreserve staat op de wijzerplaat van elk horloge ‘Automatic 3 Days’. De volledige omvang van kaliber 6R5J, inclusief het goudkleurige rotorgewicht, is zichtbaar door de transparante achterkant van het horloge.

Presage Sharp Edged Series is opgewaardeerd door nieuw ontwerp

De verbeteringen bleven niet beperkt tot de binnenkant. Het dual-curved saffierglas is voor het eerst toegepast in de Sharp Edged Series, waardoor de nieuwe horloges een slankere uitstraling krijgen op de pols. Dankzij het nieuwe glas ogen de wijzerplaten dichterbij en levendiger. Ook de leesbaarheid van de tijd is hierdoor verbeterd en de unieke wijzerplaat met het zichtbare echappement komt optimaal tot zijn recht.

Een extra spiegelend facet tussen boven- en zijkant van de kast voegt extra glans toe aan het ontwerp.

Zoals elke Presage uit de Sharp Edged Series dragen de wijzerplaten van deze twee nieuwe creaties het asanoha-motief. Dit karakteristieke hennepbladpatroon komt al meer dan 1000 jaar (sinds de Heian periode) voor op Japans textiel. Het wordt traditioneel geassocieerd met het verlangen naar groei en succes. De driedimensionale wijzerplaat is opgebouwd uit meerdere lagen. Door een subtiele combinatie van stempelen, kleurgradaties en een coating op de bovenste laag komt de rijke textuur van het oppervlak prachtig tot leven. De twee nieuwe modellen zijn beide uitgevoerd in een traditionele Japanse kleur. De kleur van de lichte wijzerplaat heet shironeri en doet denken aan ongebleekte witte zijde; de speciale blauwe kleur van de donkere wijzerplaat heet aitetsu, ofwel indigo-ijzer.

De nieuwe horloges hebben een verbeterd ontwerp voor de uurmarkeringen en de secondewijzer. De indexen ogen strakker en scherper, en wijzen naar het midden van de wijzerplaat. Terwijl de secondewijzer, die lichtjes naar beneden is gebogen in de richting van de markeringen, een meer uitgesproken en hoekig contragewicht heeft met een puntige staart. Dankzij hun nieuwe ontwerp harmoniëren deze essentiële horloge-elementen perfect met het asanoha-patroon.

De nieuwste Presage Sharp Edged Series horloges zijn vanaf juni 2023 verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko retailers wereldwijd.

Seiko Presage Sharp Edged Series

SPB415

SPB417

Kaliber 6R5J
  Tikgetal: 21.600 per uur (6 per seconde)
  Gangreserve: 72 uur (3 dagen)
  Aantal jewels: 24
 
Specificaties
  Stainless steel kast en bracelet met super-hard coating
  Dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
  Doorzichtige schroefdeksel van saffierglas  
  Diameter: 40.2mm, Dikte: 13.5mm
  100m WR
  Magnetische resistentie: 4,800 A/m
  Drievoudige sluiting en drukknop ontgrendeling with push button release
  Adviesverkoopprijs: € 1.300,-

Voor meer informatie:
https://www.seikowatches.com/global-en/products/presage/special/sharp_edged_series_3/index

NB: De specificaties en prijsinformatie in dit persbericht zijn van toepassing op de publicatiedatum, maar kunnen nadien aan wijziging onderhevig zijn.

Share