2 Jun 2022
Persbericht

Van 1965 tot nu. Het erfgoed van King Seiko leeft voort.

De sierlijke lijnen van de originele King Seiko KSK zijn opnieuw tot leven gebracht.

Vandaag worden er twee nieuwe hoogwaardige mechanische horloges toegevoegd aan de King Seiko-collectie. Beide creaties laten op hun eigen wijze de bijzondere tijdgeest van 60 jaar geleden herleven. Het decennium waarin de eerste King Seiko werd ontworpen in Tokio.

De originele King Seiko KSK uit 1965.

Een her-creatie van de King Seiko KSK uit 1965

Vier jaar na de introductie van de eerste King Seiko werd in 1965 een tweede serie gecreëerd onder de naam King Seiko KSK. Dit was het ontwerp dat voor altijd het karakter van de King Seiko-collectie zou bepalen met zijn strak gesneden lijnen, hoekige kast en hoge functionaliteit. Deze nieuwe her-creatie brengt de 1965 KSK in elk detail opnieuw tot leven. Maar dan met een champagne/zilverkleurige wijzerplaat, goudkleurige wijzers en uur markeringen die de verfijnde elegantie van de oorspronkelijke serie oproepen.

Trouw aan het originele ontwerp, maar volledig up-to-date qua technologie

Zelfs met een mechanisch uurwerk behoudt dit horloge het slanke profiel van het origineel, met dank aan het compacte 6L35 kaliber.

Deze nieuwe King Seiko combineert een vlakke wijzerplaat met brede facet-indexen en scherp gesneden wijzers die met grote precisie de essentiële designkenmerken van het origineel uit 1965 weergeven. Net als in 1965 heeft dit horloge de vlakke oppervlakken en vlijmscherpe, multi-facet hoeken die de KSK zijn kenmerkende en opvallende uitstraling gaven. Daarbij zijn de oppervlakken Zaratsu polished voor een onvervormde spiegelafwerking. Het box-shaped saffierglas is aan de binnenzijde voorzien van een anti-reflectie coating aan de voor een uitstekende leesbaarheid vanuit elke hoek. De blijvende schoonheid van de kast is verzekerd dankzij de superharde coating die het horloge beschermt tegen krassen.

Het achterdeksel draagt de naam King Seiko plus het originele schildvormige logo. De kroon is voorzien van de naam Seiko en de ‘W-markering’ die de waterbestendigheid van de KSK aangeeft. Ook de gespsluiting is een natuurgetrouwe weergave van het origineel.

 

Deze nieuwe King Seiko KSK her-creatie is in een gelimiteerde oplage van 1.700 stuks vanaf juli 2022 verkrijgbaar bij geselecteerde Seiko boutiques en retailers wereldwijd.

De magische schoonheid van de Blauweregen in Kameido

Kameido’s Blauweregen vormt de inspiratiebron voor het ontwerp van de wijzerplaat.

De wijk Kameido in Tokio was de thuisbasis van King Seiko. Vlakbij deze locatie is de prachtige Kameido Tenjin Shrine. Opgericht in 1662, wordt dit Shinto heiligdom anno nu nog steeds vereerd en bewonderd vanwege de eeuwenoude Blauweregens die er in de lente bloeien. De Blauweregen-tuinen van Kameido waren een inspiratiebron voor talloze belangrijke 'Ukiyo-e' schilderijen en houtsneden gemaakt tijdens de Edo-periode (1603-1867). De wijzerplaat van deze tweede nieuwe King Seiko-creatie heeft een sunray afwerking die de subtiliteit en schoonheid van de Kameido-Blauweregen schitterend weergeeft. De zacht-paarse kleur verloopt in een delicate gradatie van het midden naar de rand van de wijzerplaat.

 

Dit horloge heeft ook het kenmerkende scherp gesneden en hoekige ontwerp van de King Seiko KSK uit 1965. De vorm van de kast creëert samen met het box-shaped saffierglas een slank en elegant profiel op de pols. De anti-reflectie coating aan de binnenzijde van het glas zorgt voor een uitstekende leesbaarheid vanuit elke hoek. De band is een eerbetoon aan het ontwerp van de originele King Seiko serie. De vele afgeschuinde oppervlakken reflecteren het licht op een dynamische en steeds veranderende wijze. Kaliber 6R31 biedt een gangreserve van 70 uur. Daarbij heeft het horloge een waterdichtheid van 100 m.

Het horloge wordt geleverd met een extra, lichtgrijze lederen band met paarse stiksels.

Dit op Kameido geïnspireerde horloge wordt onderdeel van de King Seiko-collectie en is vanaf juli 2022 exclusief verkrijgbaar in de Seiko boutiques wereldwijd.

SJE087

Her-creatie van King Seiko KSK Limited Edition: SJE087

Kaliber 6L35

Tikgetal: 28.800 trillingen per uur (8 beats per seconde)

Gangreserve: 45 uur

Jewels: 26

 

Specificaties

Stainless steel kast met superhard coating

Saffierglas met anti-reflectie coating

Schroefdeksel

Diameter: 38,1 mm; Kastdikte: 11,4 mm

50m WR

Magnetische resistentie: 4.800 A/m

Krokodillenleren band

Adviesverkoopprijs: € 3.300,-

Limited Edition van 1.700 exemplaren wereldwijd

SPB291

Seiko Boutique Special Edition: SPB291

Kaliber 6L31

Tikgetal: 21.600 trillingen per uur (6 beats per seconde)

Gangreserve: 70 uur

Jewels: 24

 

Specificaties

Stainless steel kast en band

Box-shaped saffierglas met anti-reflectie coating

Schroefdeksel

Diameter: 37 mm; Kastdikte: 12,1 mm

100m WR

Magnetische resistentie: 4.800 A/m

Wordt geleverd met extra leren band

Adviesverkoopprijs: € 1.850,-

Share