25 Jan 2022
Persbericht

Vernieuwd, verbeterd en nog even opvallend als toen. De rentree van de King Seiko Collectie.

SPB279J1

De jaren 1960-1970 waren een decennium van ongekende vooruitgang voor Seiko, zowel op het gebied van technische ontwikkeling als van creativiteit. In die jaren was er naast Grand Seiko nog een andere serie die toonaangevend
was voor het vermogen om prachtig afgewerkte mechanische horloges met hoge nauwkeurigheid te creëren: King Seiko een aansprekende combinatie van hoge mechanische precisie met een krachtig en stijlvol ontwerp dat pure kwaliteit uitstraalde. En nu, na meer dan een halve eeuw, maakt de King Seiko-collectie een rentree. De eerste nieuwe King Seiko-collectie bestaat uit vijf uurwerken die vanaf februari 2022 verkrijgbaar zullen zijn bij Seiko Boutiques en geselecteerde retailers wereldwijd.

De designvisie van 1965. Het technologische niveau van vandaag.

De KSK uit 1965, het ontwerp dat het King Seiko design definieerde.

De vijf nieuwe King Seiko modellen delen het opvallend strakke en hoekige ontwerp van de King Seiko KSK uit 1965, afkomstig uit de tweede serie die werd gemaakt en die het bijzondere karakter van King Seiko definieerde. De combinatie van een platte wijzerplaat met gefacetteerde indexen en brede, vlijmscherpe wijzers geeft het horloge de onmiskenbare King Seiko uitstraling. De precies gesneden lugs met hun scherpe hoeken en brede platte oppervlakken hebben zowel een glanzende als matte afwerking. De extra brede twaalf-uur-index heeft een patroon die speciaal is ontworpen om een hoge leesbaarheid te garanderen en om de wijzerplaat te voorzien van een opvallend helder accent.

de nieuwe creaties bieden een klassiek en toch modern profiel, geïnspireerd op de KSK uit 1965.

De kastconstructie van elk model zorgt, in combinatie met het gebogen saffierglas, voor een slanke en elegante uitstraling. Een anti-reflectiecoating op de binnenzijde van het glas biedt vanuit elke hoek een hoge leesbaarheid. De horlogeband is een eerbetoon aan het ontwerp van de originele King Seiko-serie; de vele afgeschuinde oppervlakken reflecteren het licht op een dynamische en steeds wisselende wijze. Het 6R31 kaliber levert het horloge een gangreserve van 70 uur. Alle modellen zijn tot 100 meter Water Resistant.

De kroon en de achterkant van de kast dragen het nieuwe King Seiko embleem, qua ontwerp geïnspireerd op dat van de KSK uit 1965.

Vijf horloges, vijf wijzerplaatkleuren en een assortiment horlogebanden.

De nieuwe King Seiko-collectie omvat vijf horloges, elk met dezelfde kast maar een andere kleur wijzerplaat. Naast de wijzerplaat in de originele zilvertint van de KSK 1965 zijn er de versies in lichtgrijs, houtskoolgrijs, bruin en rood. De lichtgrijze wijzerplaat heeft een delicate matte finishing, terwijl de andere vier een prachtige glanzende wijzerplaat hebben die de horloges een bijzondere warmte en diepte geeft.

Er worden vijf alternatieve leren horlogebanden geïntroduceerd die speciaal voor de nieuwe collectie zijn ontworpen. Klik hier en ervaar de schitterende combinatiemogelijkheden van ieder horloge met iedere band:
www.seikowatches.com/global-en/products/kingseiko/special/simulator/

De King Seiko Collectie

SPB279
SPB281
SPB283
SPB285
SPB287

Kaliber 6R31
Tikgetal: 21.600 trillingen per uur (6 tikken per seconde)
Gangreserve: 70 uur
Jewels: 24

Specificaties
Stainless steel kast en band
Gebogen saffierglas met anti-reflectie coating
Geschroefd achterdeksel
Diameter: 37,0 mm, Dikte: 12,1 mm
Water Resistance: 10 bar / 100m WR
Magnetische resistentie: 4.800 A/m
Adviesverkoopprijs: € 1.700,-

Share