Drie nieuwe Presage horloges met verfijnde emaille wijzerplaten.

De Presage-collectie staat bekend om zijn Japanse finesse. Een finesse die nu een vrouwelijke touch krijgt met een serie van drie mechanische horloges met verfijnde emaille wijzerplaten. Het topmodel van de serie is een Limited Edition met een wijzerplaat waarin serene uitstraling van een maansikkel op een heldere winteravond is vastgelegd.

Alledrie de wijzerplaten zijn het werk van Mitsuru Yokosawa en zijn team van ervaren vakmensen. Yokosawa maakt al bijna een decennium lang emaille wijzerplaten voor Seiko en diverse Presage-horloges laten zijn vakmanschap zien. De vaardigheid van het team blijkt duidelijk uit de schoonheid, de diepte en de prachtige textuur van het emaille dat elke
wijzerplaat een unieke, warme glans geeft. Het geheim van de lange levensduur en verfijndheid van deze wijzerplaten ligt in de wijze waarop Yokosawa en zijn team iedere wijzerplaat afzonderlijk behandelen. Een zeer divers creatieproces waarin met talloze externe factoren - zoals luchtvochtigheid - rekening moet worden gehouden. Het is puur Japans vakmanschap op zijn best.

Een maansikkel aan de winterse hemel

Het Limited Edition model heeft een diepblauwe wijzerplaat die aan de rechterkant, tussen twaalf en acht uur, is voorzien van een delicaat maansikkelreliëf. Bijzonder detail: de indexen in het reliëf zijn uitgevoerd in een smaakvolle goudtint. De omtrek van de sikkelvorm en de indexen zijn negen keer of meer in de wijzerplaat gedrukt om een optimaal gevoel van diepte te creëren. De intrigerende uitstraling van de nachtelijke winterhemel wordt nog versterkt door de subtiele maansikkel aan de achterzijde van de secondewijzer.

Een van de andere twee Presage-ontwerpen is voorzien van een geheel nieuwe kersenbloesemkleurige geëmailleerde wijzerplaat, waarop de indexen in bruin zijn uitgevoerd. Het tweede ontwerp heeft een klassieke wit geëmailleerde wijzerplaat met elegante diepblauwe wijzers en indexen.

De schittering van een 0,05 karaat diamant op de kroon complementeert de delicate
uitstraling van de geëmailleerde wijzerplaat.

Perfectie voor dagelijks gebruik in tijdloze schoonheid verpakt

Elk aspect van het ontwerp en de fabricage weerspiegelt de zorg en het vakmanschap waar Presage bekend om staat. Alledrie de horloges worden aangedreven door Seiko's vertrouwde mechanische kaliber 6R31, dat een gangreserve van 70 uur biedt. Het dubbel gebogen saffierglas is behandeld met een anti-reflectiecoating aan de binnenkant, zodat vanuit elke hoek de prachtige textuur van de wijzerplaat optimaal tot haar recht komt.

De modellen in deze nieuwe Presage-serie zijn vanaf december 2021 verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko-retailers wereldwijd.

SPB233

SPB234 

SPB236

Seiko Presage emaille wijzerplaat

Kaliber 6R31
Tikgetal: 21.600 trillingen per uur (6 beats per second)
Gangreserve: 70 uur
Jewels: 24

Specificaties
Stainless steel kast (SPB233)
Goudkleurige stainless steel kast (SPB234, 236)
Emaille wijzerplaat
Kroon met 0.05 karaat diamant
Dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
Schroekdeksel
Diameter: 34.3mm, Dikte: 12.1mm
50m WR
Magnetische resistentie: 4,800 A/m
Kalfslederen band met vouwsluiting met drukker (SPB233, 234)
Krokodillen lederen band met vouwsluiting met drukker (SPB236)
Limited Edition: 1.000 stuks wereldwijd (SPB236)
Adviesverkoopprijzen:
€ 1.350,- (SPB233) / € 1.400,- (SPB234) / € 1.600,- (SPB236)

Delen
  • Facebook
  • Twitter