Ginza vormt het hart van Tokio en is de wijk die een centrale rol speelt in de geschiedenis van Seiko.

De wijk Ginza in het centrum van Tokio is een essentieel element in de geschiedenis van Seiko. Het was de locatie waar Seiko-oprichter Kintaro Hattori in 1881, op 21-jarige leeftijd, een winkel opende voor de verkoop van klokken en horloges, met een werkplaats waarin hij uurwerken repareerde. Vandaag de dag is Ginza nog steeds de plek waar het bedrijf is gevestigd. Al meer dan 120 jaar zorgt een Seiko-klok in Ginza ervoor dat Tokio de juiste tijd weet. Tegenwoordig kijkt de Seiko-klok neer op het beroemdste kruispunt van Ginza. Vanaf het dak van de Wako-winkel waar een van 's werelds grootste Seiko flagshipstores is gevestigd.

In dezelfde buurt zijn tal van Seiko-vestigingen: het Seiko Museum; een Boutique gewijd aan Seiko Prospex; en Seiko Dream Square, de plek waar het publiek het rijke erfgoed van alle collecties en het unieke wereldbeeld van Seiko kunnen ervaren.

Ter ere van Seiko's 140ste verjaardag en de sterke verbintenis met Ginza, worden vandaag twee bijzondere Limited Editions geïntroduceerd. Een model in de Prospex collectie en een model in de Presage collectie, waarin zowel het moderne als het klassieke gezicht van Ginza is vastgelegd. Beide creaties hebben een wijzerplaatpatroon dat de op traditionele wijze geplaveide straten van de wijk weerspiegelt. Waarbij de blauwgrijze tint het eigentijdse gevoel oproept van de vele moderne en architectonisch interessante gebouwen die Ginza anno nu definiëren. Erfgoed en moderniteit. Geschiedenis en vooruitgang. Deze twee creaties geven de essentiële kenmerken van het huidige Seiko op prachtige wijze weer.

Twee authentieke Ginza-accenten: het patroon van het karakteristieke Ginza-plaveisel op de wijzerplaat en de secondewijzer in Komparu-blauw.

De Prospex Limited Edition is gebaseerd op de moderne herinterpretatie van het Alpinist-horloge uit 1959 dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd. De wijzerplaat bevat twee verschillende patronen. Een veranderende kijkhoek zorgt steeds voor nieuwe impressies waarin de textuur en het gevoel van de Ginza kasseien wordt weergegeven. De unieke kleur van de secondewijzer is een eerbetoon aan Komparu Street, de straat waar ooit het nachtleven van Ginza een centrale rol speelde. Deze blauwe kleur met zachte groene tint werd voor het eerst gebruikt halverwege het Meiji-tijdperk (1868 - 1912) en viel onmiddellijk in de smaak bij de vele geisha's die er woonden. Waarna Komparu geleidelijk aan een populaire kleur werd bij het publiek.

Het horloge wordt aangedreven door kaliber 6R35, met een gangreserve van 70 uur. Het gebogen saffierglas is bestand tegen krassen en het horloge is Water Resistant tot 20 bar/200 meter. Het wordt aangeboden in een gelimiteerde oplage van 3.500 exemplaren wereldwijd en zal in oktober 2021 beschikbaar zijn in Seiko Boutiques en bij geselecteerde retailers.

De contouren van de Ginza-kasseien zijn twee keer gedrukt om de wijzerplaat een onmiskenbare driedimensionale uitstraling te geven.

De Presage creatie heeft net als de Prospex Limited Edition het op de Ginza-kasseien geïnspireerde wijzerplaatpatroon en de secondewijzer in Komparu-kleur. Dit model biedt daarnaast het onderscheidende aspect van de onlangs uitgebrachte Style60’s design series, geïnspireerd op de Seiko Crown Chronograph uit 1964. Het box-shaped glas,
de strakgesneden wijzers en de bezel met Arabische cijfers zijn rechtstreeks overgenomen van de Crown Chronograph. Dit creëert een retrogevoel dat perfect aansluit bij het klassieke wijzerplaatpatroon. De opening op de 9-uurs positie zet het delicate precisiewerk van het echappement in de spotlights; en de handige 24-uurs sub-wijzerplaat vertelt in één oogopslag in welk deel van de dag de drager zich bevindt. Dit Presage-horloge wordt aangeboden in een gelimiteerde oplage van 4.000 exemplaren wereldwijd en zal in oktober 2021 beschikbaar zijn in Seiko Boutiques en bij geselecteerde
retailers.


Seiko 140th Anniversary Limited Editions

SPB259

Seiko Prospex 1959 Alpinist Moderne Herinterpretatie: SPB259

Kaliber 6R35
Tikgetal: 21,600 trillingen per uur (6 beats per seconde)
Gangreserve: 70 uur
Jewels: 24

Specificaties
Stainless steel kast
Gebogen saffierglas met anti-reflectie coating
Doorzichtige schroefdeksel
Diameter: 38.0mm, Dikte: 12.9mm
200m WR
Magnetische resistentie: 4,800 A/m
Stainless steel bracelet met vouwsluiting met drukker
Limited Edition: 3.500 stuks wereldwijd
Adviesverkoopprijs: € 750,-

SSA445

Seiko Presage: SSA445

Kaliber 4R39
Tikgetal: 21,600 trillingen per uur (6 beats per seconde)
Gangreserve: 41 uur
Jewels: 24
24-uur aanduiding

Specificaties
Stainless steel kast en bracelet
Gebogen Hardlex glas
Doorzichtige schroefdeksel
Diameter: 40.8mm, Dikte: 12.8mm
50m WR
Magnetische resistentie: 4,800 A/m
Vouwsluiting met drukker
Limited Edition: 4.000 stuks wereldwijd
Adviesverkoopprijs: € 590,-

Delen
  • Facebook
  • Twitter