21 Mar 2019
Persbericht

Her-creatie door Prospex van een zeer gerespecteerde ‘Diver’ uit 1970.

Een Seiko original, opnieuw ontworpen voor de duikers van vandaag.

Toen het originele 1970 Seiko duikershorloge werd ontwikkeld, hadden de ontwerpers maar één doel voor ogen: het bouwen van een ‘Diver’s watch’ dat de betrouwbaarheid, precisie en afleesbaarheid bood waar serieuze duikers behoefte aan hadden. Ze hadden geen oog voor de toekomstige marketingreputatie van het horloge dat ze aan het ontwikkelen waren... De focus lag voor 100% op ‘performance’. Waarbij vorm in ieder aspect van hun werk ondergeschikt was aan functionaliteit. De kast kreeg om die reden een breed en vloeiend ontwerp, zodat de kroon op de 4 uur-positie optimaal kon worden beschermd. Ze hadden op dat moment geen idee dat een latere versie van het horloge met hetzelfde karakteristieke kastontwerp was voorbestemd om een wereldwijd geapprecieerde designstijl te creëren. Een ontwerp dat de liefdevolle geuzennaam ‘Turtle’ zou krijgen. In 2019 her-creëert Prospex het model uit 1970, de vader van de ‘Turtle’, met een heel bijzonder Limited Edition duikershorloge. Een karakteristieke ‘Diver’ die door het hoge niveau aan functionaliteit een eresaluut is aan het doorzettingsvermogen en vakmanschap van het originele ontwerpteam uit 1970.

Het horloge dat Naomi Uemura gebruikte tijdens zijn 18 maanden durende pooltocht.

Een uniek profiel en een trotse geschiedenis.
De uniciteit van het 1970-design vloeide vooral voort uit de wijze waarop de kroon – verplaatst naar de 4 uur-positie – werd beschermd door de uitbouw van de kast, die als het ware de kroon omarmde. Het ontwerp bleek op termijn zowel memorabel als functioneel. En dit 150m WR duikershorloge vond heel snel zijn weg naar duikers die op zoek waren naar een horloge dat exceptioneel sterk was. Het werd ook gedragen door de Japanse avonturier Naomi Uemura, tijdens zijn solo hondensledetocht van Groenland naar Alaska. Een tocht van 12.000 loodzware kilometers die achttien maanden in beslag nam.

Deze fraaie Prospex her-creatie is een tikje groter dan het origineel uit 1970, maar is verder in ieder aspect trouw aan het oorspronkelijke ontwerp. Met dien verstande... het is volledig up-to-date qua technologie. Dit bijzondere uurwerk werd volledig met de hand vervaardigd door de vakmensen van de Shizukuishi Watch Studio in Noord-Japan. De kenmerkende kast huisvest het 8L35 automaatkaliber, dat speciaal is ontwikkeld voor duikershorloges. De 200m WR kast is afgewerkt met een super-hard coating en de extreem goed afleesbare wijzerplaat wordt beschermd door dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating. De bovenrand van de bezel heeft dankzij Zaratsu polishing een perfect glanzende afwerking. De soepele en sterke band is gemaakt van high strength siliconen. Deze 1970 Diver’s Re-creation Limited Edition (2500 exemplaren) is vanaf juli 2019 leverbaar in de Seiko Boutique en bij geselecteerde dealers.

SLA033

De 1970 Diver's her-creatie Limited Edition
Kaliber 8L35
- Automaat
- Tikgetal: 28.800 per uur (8 beats per seconde)
- Energiereserve: 50 uur
- 26 jewels

Specificaties
- Stainless steel kast met super-hard coating
- Dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
- Schroefdeksel
- Schroefkroon
- 200m WR duiker
- Magnetische resistentie: 4,800 A/m
- Diameter: 45.0mm, Dikte: 13.0mm
- Siliconen band
- Limited Edition: 2.500 stuks wereldwijd 

Share