21 Mar 2019
Persbericht

De Seiko Prospex LX lijn. In de ware geest van Seiko.

Prospex LX gaat voor de toppen van sportiviteit; op het land, op zee en in de lucht.

Sinds de doop van het eerste duikershorloge in 1965 heeft Seiko talloze horloges gecreëerd die een grote populariteit genoten bij sportmensen, waaronder professionele duikers en ontdekkingsreizigers. Zoals de Seiko Professional Diver uit 1968, die door zijn robuuste design en geweldige functionaliteit enorm aansprak bij opvolgende generaties van super-sportieve liefhebbers. De geest van dit klassieke sporthorloge is op prachtige wijze gevangen in een totaal nieuwe horlogelijn. Prospex LX, een lijn die zich overal op aarde thuis voelt: op het land, op zee en in de lucht. Het LX-symbool is een verwijzing naar het Latijnse woord voor licht, Lux. Licht dat op intrigerende wijze wordt gereflecteerd in de brede, platte oppervlaktes van iedere LX-kast.

Het ontwerp van de LX lijn is gebaseerd op de gelauwerde Prospex her-creatie van Seiko’s Professional Diver’s Watch uit 1968. Deze her-creatie won op de Grand prix d’Horlogerie 2018 in Genève de prestigieuze Sport Watch Award en dwong daarmee respect af bij horlogeliefhebbers en -connaisseurs wereldwijd.

Evolutie in design en functionaliteit. Continuïteit in karakter.

Het design van de Prospex LX lijn valt op door een ongebruikelijke combinatie van eigenschappen. Aan de ene kant blijft het ontwerp trouw aan het erfgoed van Seiko en vertoont het een sterke overeenkomst met het duikershorloge uit 1968. Aan de andere kant is de LX lijn uitermate modern in zijn uitvoering. Het centrale zwaartepunt van de kast ligt lager,
waardoor het horloge op iedere pols comfortabel ligt. De bovenkant van de kast is uitgevoerd in een wat meer uitgesproken hoek, zodat de Zaratsu-polished oppervlakken nog helderder ogen.

Maar bovenal wordt het eigentijdse gevoel gecreëerd door de keuze voor Seiko’s geavanceerde 5R Spring
Drive kaliber. 5R biedt een precisie van 1 seconde per dag, en is tegelijkertijd zéér schok- en temperatuurbestendig. Dankzij deze eigenschappen is het 5R kaliber bij uitstek geschikt voor dynamische activiteiten in een sportieve en avontuurlijke omgeving. Het 5R kaliber overleefde zowel een ruimtewandeling bij het International Space Station als de succesvolle beklimming van Mount Everest door Yuichiro Miura.

Samenwerking met Ken Okuyama Design.

De LX lijn is ontwikkeld in samenwerking met Ken Okuyama
Design. Door zijn grote internationale ervaring op het gebied van autodesign en andere spraakmakende producten, was Ken Okuyama de aangewezen ontwerper om de LX lijn zijn aansprekende uitstraling te geven. Okuyama: ‘Mijn doel was om de unieke, integere erfenis die Seiko op het gebied van sporthorloges in de afgelopen decennia heeft opgebouwd, tot leven te brengen in een ontwerp waarin de geest van Seiko is gevangen in een combinatie van eenvoud, harmonie, kracht en uitstraling. Het maakt de Prospex LX horloges tot een ware Seiko collectie met een volledig eigentijdse uitstraling.’

Een sportieve lijn die is ontworpen voor dynamische outdoor activiteiten.
Alle zes modellen in deze eerste LX collectie bieden de robuustheid, goede afleesbaarheid en betrouwbaarheid die iedere sporter of avonturier verlangt van een horloge. Maar door het implementeren van verschillende functies, is er een LX-model voor specifieke activiteiten. Het ‘LAND’ model heeft een GMT-wijzer en een kompasbezel. De ‘SKY’versie heeft ook een GMT-wijzer, plus een bi-directionele bezel voor tijdweergave in een derde tijdzone. En de ‘SEA’ variant is uitgerust met een uni-directionele bezel om de lengte van een duik te kunnen aflezen.

De LX Black Edition.

In aanvulling op de drie modellen die zijn uitgevoerd in lichtgekleurd titanium, biedt de LX lijn ook een serie van drie volledig zwarte titanium uitvoeringen. Horloges die zijn ontdaan van alle kleur, en qua design zijn teruggebracht tot de pure essentie van eenvoud en kracht. De kasten zijn behandeld met een zwarte super-hard coating en de platte oppervlaktes zijn Zaratsu-polished. De SKY- en LAND edities zijn voorzien van zwarte lederen banden, terwijl de SEA-variant wordt aangeboden met een diepzwarte siliconen band. Alle zes LX-modellen zijn vanaf juli 2019 verkrijgbaar bij de Seiko Boutique en bij geselecteerde dealers.

Kiyoyuki Ken Okuyama, industrieel ontwerper en CEO van Ken Okuyama Design.
Geboren in Yamagata, Japan (1959).
Ken heeft als Hoofdontwerper gewerkt voor General Motors en als Senior Ontwerper voor Porsche AG. Als Design Director bij Pininfarina S.p.A. was hij onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van iconen als Ferrari Enzo en Maserati Quattroporte. Hij is befaamd om zijn talloze ontwerpen van motorfietsen, meubels, robots en gebouwen. In 2007 heeft hij Ken Okuyama Design opgericht.
Zijn meest recente ontwerpopdrachten waren o.a. voor Shinkansen, treinen, tractoren, horloges, etc. Zijn bedrijf produceert en verkoopt ook limited editions van auto’s, brillen, interieurproducten onder de merknaam KEN OKUYAMA. Hij is momenteel ook gastdocent op verschillende universiteiten en publiceert regelmatig boeken over zijn vakgebied.

SNR025
SNR029
SNR033
SNR027
SNR031
SNR035

Seiko Prospex LX line
Kaliber:

- Spring Drive GMT 5R66 (SNR025, 027, 033, 035)
- Spring Drive 5R65 (SNR029, 031)
- Automaat
- Energiereserve: 72 uur
- Accuratesse: ±1 seconde per dag (±15 seconden per maand)
- GMT-wijzer (SNR025, 027, 033, 035)
- 30 jewels

Specificaties
- Titanium kast en bracelet met super-hard coating (SNR025, 029, 033)
- Titanium kast met zwarte super-hard coating (SNR027, 031, 035)
- Saffierglas met anti-reflectie coating (SNR029, 031)
- Saffierglas met super-clear coating (SNR025, 027, 033, 035)
- Schroefkroon
- Schroefdeksel
- 300m WR verzadigingsduiken (SNR029, 031)
- 200m WR(SNR025, 027)
- 100m WR (SNR033, 035)
- Magnetische resistentie: 4,800 A/m
- Diameter: 44.8 mm, Dikte: 14.7 mm (SNR025, 027, 033, 035) 15.7mm (SNR029, 031)
- Titanium bracelet met vouwsluiting, veiligheidsklepje en drukker (SNR025, 029)
- Titanium bracelet met vouwsluiting en drukker (SNR033)
- Kalfslederen band (SNR027), Siliconen band (SNR031), Krokodillen lederen band (SNR035)

Share