12 Oct 2018
Persbericht

Caliber 5X powers our most advanced ever Astron GPS Solar collection.

De nieuwe Astron GPS Solar 5X collectie.SSH003

Sinds zijn eerste introductie in 2012 heeft de Astron zich bewezen als een geweldig succes wereldwijd. In zijn zesjarige bestaan hebben honderdduizenden horlogeliefhebbers en wereldreizigers de praktische “alledaagse” voordelen van de Seiko GPS Solar-technologie samen met het unieke ontwerp van de Astron ontdekt als een onweerstaanbare combinatie. In dezelfde periode is de reeks kalibers voor de Seiko GPS Solar verder ontwikkeld en uitgebreid, waardoor de Astron nu een Chronograaf, Dual-Time, World-Time en Big-Date versie biedt.

Vanaf heden begint een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Astron GPS Solar-technologie met de lancering van een geheel nieuw kaliber, 5X, dat de meest geavanceerde functionaliteit ooit biedt. De nieuwe Astron 5X collectie is ’s werelds meest compacte* GPS Solar-horloge. De diameter van de kast is 42,9 mm en 12,2 mm dik.

  • Per 1 augustus 2018. Gebaseerd op onderzoek van Seiko. Alle versies behalve de SSH009/011 die 43,5 mm en 13,3 mm dik zijn.

Verbeterde functionaliteit voor de wereldreiziger

Om de snelheid en de kwaliteit van de GPS-verbinding te verbeteren, is elk onderdeel in de GPS-module opnieuw ontwikkeld. Het 5X-kaliber werkt ook sneller en intuïtiever dan ooit. Er zijn bijvoorbeeld maar drie seconden nodig om 14 uur vooruit te gaan van de tijd in Tokio naar die van New York, dankzij het systeem dat de uren-, minuten- en secondewijzer onafhankelijk beweegt. Door nieuwe functies kan ook automatisch op zomertijd* worden overgeschakeld en kan de drager de wijzerplaat direct overschakelen van de tijd thuis naar lokale tijd en andersom.

  • Als in de 5X-serie de tijdzone is aangepast, geeft het horloge de lokale zomertijd weer.
    (Dit is niet van toepassing als de tijdzone handmatig is geselecteerd)

De horlogeband biedt ook extra comfort dankzij de speciale fijnafstelling, hierdoor is het horloge gemakkelijk iets langer of juist iets korter te maken. Dit is extra comfortabel tijdens het reizen en in het bijzonder wanneer je te maken krijgt met wisselende temperaturen. 

Seiko Astron 5X introduceert een nieuwe verstelbare sluiting.
Er kan gemakkelijk tussen tijd thuis en lokale tijd worden 
geschakeld door de twee knoppen tegelijkertijd in te drukken.

Zoals bij al zijn voorgangers kan de nieuwe Astron 5X-serie met één druk op de knop aan de tijdzone* worden aangepast door verbinding te maken met het GPS-satellietnetwerk en omdat het alleen licht gebruikt voor de benodigde energie, is vervanging van de batterij nooit nodig terwijl het toch de verbazingwekkende precisie heeft van een atoomklok, één seconde per elke 100.000 jaar. Het maakt twee maal per dag verbinding met het satellietnetwerk. De eerste verbinding wordt gemaakt als de sensor op de wijzerplaat zonlicht detecteert en de tweede maal wordt dit op een door de gebruiker vooraf ingestelde tijd uitgevoerd. Het is het perfecte horloge voor de wereldreiziger.

  • Als er veranderingen zijn in de regio/tijdzone/zomertijd kan een handmatige selectie van de tijdzone nodig zijn.

De collectie van kaliber 5X

De nieuwe Astron GPS Solar Limited Edition.SSH007

Het nieuwe ontwerp is opvallend en toch verfijnd. Met zijn driedimensionale wijzerplaat, krachtige wijzers en de scherpe lijnen en vervormingsvrije oppervlakken die alleen met Zaratsu-polijsten kunnen worden bereikt, is het ontwerp direct herkenbaar als een Astron. De perfectie in elk detail spreekt boekdelen over de zorgvuldigheid die aan elk stadium van de fabricage wordt besteed en over de blijvende schoonheid van het resultaat.

Het nieuwe kaliber 5X zal in december verkrijgbaar zijn in vier ontwerpvarianten, inclusief een Limited Edition van 2.000 die geïnspireerd is op het opmerkelijke astronomische fenomeen van de supernova, een ster die aan het einde van zijn leven explodeert en enorme hoeveelheden energie uitstraalt. Naast deze vier creaties zullen er in februari 2019 nog twee worden toegevoegd, elk met een lunette met saffierglas en keramiek.

In slechts zes jaar heeft de Astron de manier veranderd waarop veel mensen tijd waarnemen, meten en er op reageren. Er wordt een nieuwe pagina omgeslagen in het belangrijke verhaal van de GPS Solar-technologie en, net als in 1969 en 2012, verlegt het Astron-horloge opnieuw de grenzen van horloges met hoge precisie.

SSH001
SSH003
SSH006
SSH007
SSH009
SSH011

Seiko Astron GPS Solar Dual-Time 5X53

Kaliber 5X53
  GPS gestuurde tijd en tijdzone aanpassing
  Dual-Time met AM/PM infidcator
  Perpetual calendar correct tot het jaar 2100
  Automatische aanpassing aan zomertijd/wintertijd
  High speed time zone adjustment
  Time transfer functie
  GPS-ontvangst indicator
  Wereldtijden functie (39 tijdzones)
  Power save functie
  Nauwkeurigheid: +/-15 seconden per maand
  (zonder ontvangst van een GPS-signaal en bij temperaturen tussen 5 °C en 35 °C)

Specificaties
  Titanium horlogekast met superharde coating (SSH001/003/007/009/011)
  Titanium horlogekast met superharde rose goudkleurige coating (SSH006)
  Bezel van keramiek (SSH001/003/006/007)
  Saffierglas met keramische bezel (SSH009/011)
  Saffierglas met super-clear coating
  Waterbestendigheid: 10 bar
  Magnetische weerstand: 4.800 A/m
  Diameter: 42,9 mm Dikte: 12,2 mm (SSH001/003/006/007)
  Diameter: 43,5mm Dikte: 13,3 mm (SSH009/011)
  Titanium band met super-hard coating (SSH001/003)
  Titanium met super-hard coating en keramische inserts in de horlogeband (SSH007/009/011)
  Extra sterke siliconen band (SSH006)
  Verstelbare vouwsluiting met fijnafstelling
  Adviesverkoopprijzen:
  2.200 Euro (SSH001/003/006) / 2.400 Euro (SSH007) / 2.600 Euro (SSH009/011)


Share