6 Feb 2018
Persbericht

Ter viering van de 25ste verjaardag van het Grand Seiko 9F quartz kaliber

De nieuwe incarnatie. Kaliber 9F, 25 jaar later.

In 1988 creëerde het Grand Seiko team een nieuw quartz kaliber dat voldeed aan de hoge standaard die de merkliefhebbers van Grand Seiko verwachten. Het was in een tijd waarin de quartz-technologie met sprongen vooruit ging. Maar veel van die verbeteringen waren gericht op het toevoegen van nieuwe functies. Het Grand Seiko team koos voor een totaal andere insteek door zich te richten op de essentie van een uurwerk: precisie en duurzaamheid. Conform de traditionele inspiratiebronnen van Grand Seiko.

het origineel uit 1993

Het team stelde zichzelf een nieuw doel dat Grand Seiko ver voorbij ieder ander quartz horloge zou voeren. Er werd besloten dat, om ‘het ideale quartz horloge’ te kunnen creëren, er een nieuw kaliber nodig was. Een kaliber dat preciezer en duurzamer moest zijn; en dat volledig moest voldoen aan de esthetische eisen van Grand Seiko. Vijf jaar later, in 1993, werd het éérste 9F kaliber voltooid: kaliber 9F83. Het voldeed in alle aspecten aan de torenhoge verwachtingen. De wijzers waren net zo lang als van ieder ander mechanisch Grand Seiko horloge. De verspringen van de datum gebeurde ogenblikkelijk en op het juiste moment. De duurzaamheid en betrouwbaarheid waren verbeterd. Het 9F kaliber huisvestte belangrijke innovaties als een automatische mechanisme om de speling aan te passen, om het trillen van de secondewijzer te elimineren; een twin pulse control system om meer torque te leveren; en een uniek beschermend schild om het gevaar van stof in het raderwerk en de stappenmotor te minimaliseren. Niets werd aan het toeval overgelaten. En nu nog steeds mag het 9F kaliber claimen dat het ‘t best presterende quartz uurwerk ter wereld is.

Een hommage aan een historische vooruitgang in quartz horlogetechniek.

De nieuwe limited edition is een trotse hommage aan het originele design uit 1993. In de kast en de band reflecteren op bescheiden wijze de contouren van het origineel. Echter wel met stilistische aanpassingen. De kast is, in lijn met de huidige smaak, een fractie groter. De naam Grand Seiko staat nu op de twaalf uur positie. En de wijzerplaat is voorzien van een speciaal patroon dat is gebaseerd op het traditionele Quartz symbool met, boven de 6 uur marker, de vijfpuntige ster als symbool voor de extreme precisie van +5 tot -5 seconden per jaar. Het Grand Seiko leeuwsymbool is uitgevoerd in 18k goud op het achterdeksel. En voor de mensen met adelaarsogen: het patroon op de wijzerplaat is op de 25 minuten positie subtiel anders: de symbolen 9F en 25 worden daar uiterst discreet weergegeven. Dit herdenkingshorloge wordt aangeboden in een gelimiteerd oplage van 1.500. Het is vanaf april 2018 verkrijgbaar via geselecteerde leveranciers.

Een doorzichtig limited edition achterdeksel om de 25ste verjaardag van het 9F kaliber te vieren

Een tweede herdenkingsmodel met 18k gouden bezel
De hoge kwaliteit van het kaliber is zichtbaar door het saffierglas in het achterdeksel

Er is ook een bijzondere tweede limited edition waarmee de 25ste verjaardag van het 9F kaliber wordt gevierd. Het kastontwerp is een hedendaags herinterpretatie van de fameuze 44GS uit 1967. Het toont de schitterende manier waarop het 9F uurwerk is afgewerkt via een doorzichtig achterdeksel. Duidelijk zichtbaar is de robuuste constructie van het uurwerk. En het gestreepte patroon van het graveerwerk is het zichtbare bewijs van de zorg waarmee ieder 9F kaliber – doorgaans onzichtbaar achter een gesloten achterdeksel - als zichtbare bewijzen van de hoogwaardige wijze waarop het 9F kaliber is gebouwd en met de hand is afgesteld. Het kaliber biedt een speciaal verhoogde precisie van +5 tot -5 seconden per jaar. De wijzerplaat, met de speciale markeringen en de 5-puntige ster, is hetzelfde als in het andere herdenkingshorloge, model SBGT241; en de bezel is van 18k goud. Deze limited edition van 600 horloges is verkrijgbaar via geselecteerde leveranciers.

SBGT241
SBGV238

Kaliber 9F 25th Anniversary Limited Editions

Kaliber 9F83 (SBGT241) / Kaliber 9F82 (SBGV238)
  Accuratesse: +5 tot -5 seconden per jaar (bij temperaturen tussen 5°C and 35°C)

Specificaties
  Stainless steel kast en band
  18k geelgouden bezel (SBGV238)
  Hoge kwaliteit dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
  Doorzichtig schroefdeksel (SBGV238), Schroefkroon (SBGT241)
  Kastdiameter: 39,1mm (SBGT241) / 40,0mm (SBGV238)
  Kastdikte: 10,9mm (SBGT241) / 10,0mm (SBGV238)
  Water resistance: 10 Bar. Magnetische resistentie: 4,800 A/m

Aanbevolen winkelprijs in Europa : 3.700 Euro (SBGT241) / 5.000 Euro (SBGV238)
Limited Edition of 1,500 pcs (SBGT241) / 600 pcs (SBGV238)

Share