De Kinetic Perpetual modellen combineren de schoonheid van een klassieke mechanische Perpetual Calendar (tot 28 februari 2100) met de voordelen van Kinetic en quartz nauwkeurigheid. Het quartz uurwerk wordt op traditionele wijze aangestuurd door een rotor die draait door de bewegingen van de drager van het horloge en op die manier elektriciteit opwekt. Maar dankzij het geavanceerde energiemanagementsysteem van het Kinetic Perpetual kaliber zal het uurwerk, zelfs na 4 jaar te hebben stilgelegen, zich na het oppakken automatisch weer op exact de juiste tijd en datum zetten.

Het Kinetic Perpetual kaliber wordt door kenners gezien als een unieke mengeling van klassieke uurwerktechnieken en moderne micro-elektronica. Met 232 onderdelen (wat bijna net zoveel is als andere hoogwaardige mechanische chronograafhorloges) en de speciaal ontworpen ultrasonische motor (slechts 0.4 mm dik) heeft Kinetic Perpetual de nieuwe standaard voor horloges met een Perpetual Calendar gezet.

De 0,4 mm ultrasonische motor drijft de 101 onderdelen van de Perpetual Calendar aan. Een kalender die niet alleen de datum en dag correct aangeeft, maar ook de maanden. En uiteraard ook in schrikkeljaren.

Deze opmerkelijke kalender wordt tevens continu gecontroleerd door een fotosensor. Deze sensor herkent tekens op elk tandwiel en kan zodoende datum, dag, maand en jaar corrigeren.

Dit kaliber bevat tevens de unieke Kinetic Auto Relay technologie van Seiko. Aangedreven door de beweging van uw lichaam, biedt de Kinetic Perpetual quartz nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. De ingebouwde Auto-Relay functie zorgt ervoor dat het horloge automatisch in een energiezuinige slaapstand zal overschakelen, waarbij de wijzers worden stilgezet. Zodra het horloge weer wordt opgepakt en beweging krijgt - zichzelf volledig automatisch op de juiste tijd en datum terug zet tot maar liefst 4 jaar nádat het horloge in slaapstand is geraakt. De Perpetual Calendar functie zorgt ervoor dat het horloge tot het jaar 2100 de correcte datum aangeeft.

Specificaties kaliber 7D48

  • Aangedreven door de beweging van uw arm
  • Perpetual Calendar tot het jaar 2100
  • 24-uurwijzer
  • Maandwijzer
  • Schrikkeljaar wijzer (7D46/7D56)
  • Schrikkeljaar indicator (7D48)
  • Power Saving functie
  • Time Relay functie tot 4 jaar