De wereldstandaard voor precisie geherdefineerd.

Eeuwenlang was het ultieme doel bij het creëren van horloges het verhogen van de precisie en het gebruikersgemak. Toch gebeurde het maar hoogst zelden dat er op die terreinen dramatische stappen vooruit worden gezet. Met Astron GPS Solar heeft Seiko een volledig nieuwe standaard gecreëerd en een significante sprong voorwaarts gemaakt: ultieme precisie en een wereldwijd gebruikersgemak.

Past zich aan uw tijdzone aan

In tegenstelling tot radio gestuurde horloges, die slechts in een klein deel van de wereld werken, kan een Astron GPS Solar horloge contact leggen met 4 of meer satellieten, de tijdzone identificeren en de wijzers boven de wijzerplaat op de juiste lokale tijd zetten. Ook al bevindt u zich op een bergtop, in het midden van de oceaan of in een woestijn, het horloge geeft de exacte lokale tijd weer. 

  • Klik hier voor meer informatie over de tijdzone informatie van uw kaliber. Als er veranderingen zijn in de regio / tijdzone, kan een handmatige aanpassing van de tijdzone nodig zijn.

Automatische tijdaanpassing

Voor Astron GPS Solar ontwikkelde Seiko een automatisch systeem waarmee het horloge zich automatisch 1 keer per dag aanpast aan de lokale tijd dankzij het GPS-tijdsignaal. Een verborgen sensor analyseert de hoeveelheid licht. Na het waarnemen van 5 seconden van
helder zonlicht maakt het horloge contact met een GPS satelliet om het tijdsignaal te kunnen ontvangen. Zijn de weercondities niet geschikt, dan herinnert het horloge zich wanneer het voor het laatst met succes een tijdsignaal heeft ontvangen en probeert dan
automatisch op dat tijdstip opnieuw contact te maken.

De sleutel tot succes: de ringantenne

Onder de horlogering ligt een bijzondere ringantenne die, in combinatie met het keramiek in de bezel, de signaalontvangst optimaliseert. Dankzij deze ringantenne kon de Astron zijn strakke, elegante vorm krijgen.

In-flight mode

Met het inschakelen van Astron’s in-flight mode maakt het horloge geen verbinding met satellieten gedurende een vlucht, wanneer gevraagd wordt om alle elektronische apparaten uit te schakelen.

GPS Solar horloges