Dochterondernemingen

SEIKO GROUP CORPORATION

Als moederbedrijf van de Seiko Group is Seiko Group Corporation verantwoordelijk voor consolidatie, juridische taken, beheer van intellectuele eigendommen, groepspubliciteit en relaties met investeerders. 

SEIKO INSTRUMENTS INC.

Opgericht in 1937. Naast het als een van de toonaangevendste fabrikanten produceren van horloges, ontwikkelt en produceert het bedrijf ook een breed scala aan revolutionaire producten. Variërend van consumentenartikelen, zoals elektronische woordenboeken en zakcomputers tot zakelijke producten zoals computerrandapparatuur, CAE-, CAD- en CAM-systemen, elektronische componenten, analyse- en meetapparatuur, en intelligente robots. 

SEIKO NPC CORPORATION

Seiko NPC Corporation is in 1975 opgericht als gespecialiseerde fabrikant van halfgeleiders voor de productie en ontwikkeling van geïntegreerde schakelingen voor horloges. Sindsdien is het uitgegroeid tot een befaamde fabrikant die gebruik maakt van spraakmakende technologie om als eerste in zijn soort een grote verscheidenheid aan creatieve producten te vervaardigen op het gebied van communicatie en audio, naast producten voor gebruik met kristaloscillators. Moderne bedrijven moeten geavanceerde oplossingen bedenken om te blijven voldoen aan de zich in hoog tempo ontwikkelende behoeften van een markt met snel voortschrijdende communicatietechnologie. Met behulp van zijn originele BiCMOS- en CMOS-productietechnologieën ontwikkelt en produceert de Seiko NPC Corporation voortdurend geavanceerde, gemengde analoge en digitale geïntegreerde schakelingen die het voordeel hebben van grote precisie in combinatie met een laag energieverbruik.

SEIKO SOLUTIONS INC.

Seiko Solutions Inc. houdt zich volledig bezig met ontwikkeling, productie, verkoop, onderhoud, service en advisering van hardware en software met betrekking tot informatiesystemen en netwerkdiensten. 

nieuwe klantwaarde door het aanbieden van geïntegreerde diensten. Zoals door het dusdanig samensmelten van hardware- en softwarediensten dat de managementproblemen van klanten worden opgelost.

SEIKO CLOCK INC.

Opgericht in 1996. Het geïntegreerde klokkenbedrijf binnen de Seiko Group handelt alles af, van planning en ontwikkeling tot productie, verkoop en service.
Naast het ontwikkelen van buitenlandse markten, heeft SEIKO CLOCK INC enorm veel publiciteit verkregen met de ‘’Radio Wave Clock”, die zichzelf automatisch op de standaardtijd van Japan instelt. Een product dat perfect past bij de eenentwintigste eeuw. 

SEIKO OPTICAL PRODUCTS CO., LTD.

Opgericht in 1996. Houdt zich bezig met de planning, reclame, verkoop en service van allerlei soorten brilproducten. Inclusief lenzen van het merk Seiko gefabriceerd door Seiko Epson, Seiko en andere merkmonturen, en zonnebrillen met andere optisch gerelateerde producten. Het bedrijf ontwikkelt activiteiten zowel in Japan als in andere belangrijke internationale markten via marketing- en verkoopactiviteiten. 

WAKO CO., LTD.

Een luxe speciaalzaak die representatief is voor het verfijnde, internationale en geavanceerde Ginza gebied in Tokyo. In de loop der jaren heeft het een uitstekende reputatie opgebouwd vanwege de hoogwaardige producten, waaronder horloges, sieraden, herenkleding, dameskleding, woonartikelen, kunst en ambachten, maar ook brillen en voedsel.

SEIKO TIME SYSTEM INC.

Opgericht in 1970. Het bedrijf houdt zich op een breed vlak bezig met geïntegreerde ontwikkeling, marketing en service. Zoals voor systeemklokken die worden gebruikt op openbare plekken als scholen en ziekenhuizen, marionetklokken die in veel steden worden tentoongesteld, klokken voor radiozenders, sport timing apparaten, computersystemen voor wedstrijdtiming en allerlei soorten grote beeldschermen. Het bedrijf is zeer actief in het demonstreren van zijn timingsystemen bij grote sportevenementen in het binnen- en buitenland. 

CRONOS INC.

Cronos Inc. is een van de grootste horloge dealers in Japan en heeft flink uitgebreid in bekende warenhuisketens in heel Japan. Cronos Inc heeft een groot assortiment aan Seiko horloges naast eersteklas internationale horlogemerken, 
brillen en een scala aan reparatiediensten.

SEIKO RETAIL MARKETING CORPORATION

Seiko Retail Marketing Corporation is verantwoordelijk voor de uitbreiding en administratie van SEIKO's Watch Town-winkelketen gericht op winkelcentra en GMS en is verder verantwoordelijk voor SEIKO OUTLET-locaties in outlet winkelcentra. Watch Town heeft naast Seiko-producten een assortiment aan andere bekende Japanse merken. Om in te spelen op de behoeftes van de klant is het ook mogelijk om batterijen te laten vervangen of andere reparaties te
laten uitvoeren.

SEIKO TIME LABS CO., LTD.

Het bedrijf biedt after-sales service voor horloges. Zakelijke activiteiten omvatten onder meer de reparatie van horloges, het leveren van technische ondersteuning aan detailhandelaren, binnenlandse verkoop van originele onderdelen, batterijen, mallen en gereedschappen enz. Het bedrijf streeft ernaar om de klanttevredenheid te verbeteren door middel van geavanceerde onderhoudstechnologie en een landelijk netwerk.