Seiko 140th Anniversary
Limited Edition

Kintaro Hattori was 21 jaar oud toen hij in 1881 met zijn bedrijf begon. Tijdens de 50 jaar dat
hij aan het roer stond, werd Seiko de belangrijkste horlogemanufactuur in Japan, met eigen
ontwerp- en productiefaciliteiten. Het succes was het directe gevolg van Kintaro's heldere
visie dat Seiko "Always one step ahead of the rest" moest zijn.
Zijn woorden resoneren en inspireren nog steeds binnen het bedrijf. Om de 140ste verjaardag
van Seiko een extra dimensie geven, is er een serie van vier Limited Editions ontwikkeld in de
geest van Kintaro een compleet beeld geven van Seiko's expertise op het gebied van horlogemaken.

scroll

CONCEPT

In deze 140th Anniversary serie met zijn zilverwitte wijzerplaten en blauwe stijlelementen
is het schitterende beeld van een blauwe hemel tussen zilverwitte wolken vastgelegd.
De serie bevat een model uit Seiko's vier meest representatieve collecties:
Prospex, Astron, Presage en Seiko 5 Sports.

COLLECTIE

Een moderne herinterpretatie van Seiko's allereerste duikershorloge uit 1965. De brede wijzers en de royaal op wijzers en index aangebrachte Lumibrite zorgen
voor een uitstekende afleesbaarheid, terwijl de geschroefde kroon en het geschroefde achterdeksel garant staan voor 200 meter WR. De ergonomische vormgeving van kast en band zorgt ervoor dat de het horloge comfortabel op de pols rust.

SPB213J1360°View

SPB213J1Limited Edition van 6.000 stuks
Verkrijgbaar vanaf mei 2021

Kast en band van de Presage Sharp Edged Series zijn opgebouwd uit platte oppervlakken met scherpe hoeken, waardoor het horloge vanuit elke gezichtshoek schittert. Kast en band zijn voorzien van een superharde coating die beschermt tegen krassen en voor optimaal glansbehoud zorgt. De wijzerplaat heeft een Asanoha- of hennepbladpatroon dat al meer dan duizend jaar wordt gebruikt in Japanse stoffen en architectuur. De rijke textuur van het geometrische patroon op de wijzerplaat creëert een oneindige verscheidenheid aan tinten als het licht er onder verschillende hoeken overheen beweegt. Het horloge wordt aangedreven door het GMT-automaatkaliber 6R64.

SPB223J1360°View

SPB223J1Limited Edition van 3.500 stuks
Verkrijgbaar vanaf juli 2021

De kast van deze Astron GPS Solar-creatie heeft hetzelfde gebogen silhouet en dezelfde brede bandbevestiging als het originele Quartz Astron-horloge uit 1969 ('s werelds eerste quartz polshorloge dat nog steeds als één van Seiko's meest gevierde technologische prestaties geldt). De techniek is helemaal up-to-date met het GPS Solar Dual-Time 5X53 kaliber, dat zich overal* ter wereld automatisch instelt op de exacte lokale tijd. Waarbij het horloge volledig draait op de kracht van het licht. Het biedt een scala aan geavanceerde functies, waaronder een supersnelle aanpassing van de tijdzone en een 'Time Transfer' functie. De wijzerplaat heeft een pure lichtzilveren kleur met blauwe accenten; de bezel is van blauw keramiek.
* Bij onvoorziene wijzigingen in de regio/tijdzone/DST kan handmatige selectie vereist zijn.

SSH093J1360°View

SSH093J1Limited Edition van 1.400 stuks
Verkrijgbaar vanaf mei 2021

De karakteristieke kast herbergt een wijzerplaat die, voor het eerst in de geschiedenis van Seiko 5 Sports, in het wit is uitgevoerd. Met de oogstrelende combinatie van witte wijzerplaat, blauwe bezel en blauw omkaderde wijzers vraagt het horloge erom de hele zomer gedragen te worden. Seiko's gelauwerde 4R36 automaatkaliber levert de betrouwbaarheid waar de 5 Sports serie altijd om wordt geroemd.

SRPG47K1360°View

SRPG47K1Limited Edition van 11.000 stuks
Verkrijgbaar vanaf mei 2021