SEIKO SINCE1881

Ons erfgoed

Geschiedenis van de enige manufactuur met expertise op elk gebied van uurwerken.

Het verhaal van Seiko begon in 1881, toen een 21-jarige ondernemer, Kintaro Hattori, een winkel opende in het centrum van Tokio waar hij horloges en klokken repareerde en verkocht.

Vandaag, na meer dan 130 jaar innovatie, is Kintaro Hattori's bedrijf nog steeds toegewijd aan de perfectie die de oprichter altijd nastreefde.

Op de volgende pagina's kunt u Seiko's lange geschiedenis verkennen en vele van onze historische horloges bekijken.
1881-1899

GEBEURTENIS

Kintaro Hattori opent een winkel in Ginza, Tokio waar horloges en klokken worden geprepareerd en verkocht.

Het verhaal van Seiko begon in 1881, toen een 21-jarige ondernemer, Kintaro Hattori, een winkel opende in het centrum van Tokio waar hij horloges en klokken repareerde en verkocht. Slechts elf jaar later, in 1892, richtte hij de 'Seikosha' fabriek op.

1881

GEBEURTENIS

Seikosha werd opgericht; begonnen met het produceren van wandklokken.

In 1892 kocht Kintaro Hattori een fabriek in Tokio, die hij heel toepasselijk Seiko-sha (het huis van precisie) noemde. Hier produceerde Kintaro Hattori zijn eerste klokken en dit markeerde het begin van een bedrijf dat een van 's werelds beste horlogemanufactuur zou worden.

1892

BAANBREKENDE MODELLEN

Seikosha produceert het eerste zakhorloge.

Gedurende de jaren 1890 groeide het succes van de wandklokken van Seikosha en Kintaro wilde het assortiment van zijn bedrijf uitbreiden. In 1895 ontwierp hij een zakhorloge, de Timekeeper. Het was een cruciale stap voorwaarts, anders zou de toekomst van Seiko er compleet anders uit hebben gezien, omdat dit de weg vrijmaakte voor Japan's allereerste polshorloge.

1895

1900-1949

BAANBREKENDE MODELLEN

De Laurel, het eerste polshorloge gemaakt in Japan, maakt zijn debuut.

In het begin van het Taisho-tijdperk waren zakhorloges nog steeds erg populair en werden er slechts een paar polshorloges geïmporteerd in Japan. Kintaro was echter vastbesloten om 'een stap voor te blijven' en begon aan de zware taak om het eerste Japanse polshorloge te maken. In 1913 is hij erin geslaagd en is de Laurel geproduceerd. In het begin kon het bedrijf ongeveer 30 tot 50 horloges per dag produceren, en voor het eerst had Kintaro een voorsprong op de rest.

1913

BAANBREKENDE MODELLEN

Het eerste Seiko horloge werd geproduceerd.

In 1923 schudde de Grote Kanto aardbeving de stad, waarbij de kantoren en fabrieken van Seikosha volledig verwoest werden. Er moest een nieuwe start gemaakt worden. Kort na de aardbeving ontwikkelde het bedrijf een volledig nieuw horloge, dat in december 1924 op de markt kwam.

Het was het eerste horloge die de naam Seiko droeg, en introduceerde voor de eerste keer de merknaam, die later synoniem werd voor precisie en nauwkeurigheid, innovatie en verfijning.

1924

Vanwege de grote accuratesse wordt Seiko’s zakhorloge door Japan National Railways in gebruik genomen als ‘Official Railway Watch’.

1929. Naarmate het spoorwegnet groeide, benoemde de Japan National Railways Seiko tot officiële leverancier. Treinbestuurders maakten vaak houten uitsparingen in hun consoles, waar het goedgekeurde zakhorloge in lag terwijl ze de trein bestuurden.

1929

GEBEURTENIS

Bouw van de Wako Clock Tower, het vertrouwde gezicht van Ginza.

De huidige klokkentoren werd gebouwd in 1932. Het gebouw neemt een stijl aan die neo-renaissance wordt genoemd.

1932

1950-1959

Begin van het gebruik van "Diashock", een schokabsorberende vinding.

Diashock is een schokabsorberende vinding. Wanneer een horloge heftige schokkenn te verwerken krijgt, zoals wanneer het op de grond valt, is de kans groot dat de balans as (het asje van het belanswiel) beshadigd raakt. Zelfs in vergelijking met de andere bewegende delen in een kaliber, is de balans as extreem dun met een diameter tussen de 0,07 en 0,08 mm. Ongeveer de diameter van een mensenhaar.

Bescherming tegen schokken is daarom cruciaal en als oplossing maakte Seiko de Diashock: een toepassing die het balanswiel beveiligt tegen heftige schokken en trillingen. De lagersteen dat de balans as verankert, wordt op zijn plaats gehouden door de Diashock veer. Wanneer de balans as een zware schok te verwerken krijgt, wordt de impact daarvan geabsorbeerd door de elasticiteit van deze veer.

1958

BAANBREKENDE MODELLEN

Gyro Marvel

Dit is het eerste zelfopwindende horloge uitgerust met Seiko's gepatenteerde magic lever systeem. De ingenieuze v-vormige Magic Lever maakt het mogelijk om alle oscillerende bewegingen van het bewegende gewicht – zowel met de klok mee als tegen de klok in – over te brengen naar de hoofdveer.

Het magic lever systeem van Seiko wordt nog steeds gebruikt in de zelfopwindende horloges die nu op de markt zijn. De vinding verbeterde de opwindefficiëntie en verkortte de tijd die nodig was om de veer helemaal op te winden aanzienlijk Het is effectief, simpel en duurzaam; en draagt aanzienlijk bij aan de levensduur van een horloge. Het domineerde de wereldmarkt en droeg aanzienlijk bij aan de populariteit van zelfopwindende horloges.

1959

1960-1969

BAANBREKENDE MODELLEN

Seiko's signature model, de Grand Seiko, wordt voor het eerst gelanceerd.

In 1960 werd het eerste Grand Seiko model geproduceerd. Hoog in de bergen van de prefectuur Nagano in centraal Japan. Een klein team van Seiko's meest ervaren en bekwame horlogemakers werden belast met de taak om het allerbeste horloge waar ze toe in staat waren te maken. Met de introductie van Grand Seiko markeert Seiko het streven naar het ‘ideale horloge’ om meer nauwkeurigheid, leesbaarheid en duurzaamheid te leveren dan welk ander horloge dan ook. En zet daarbij de norm voor excellentie.

1960

GEBEURTENIS

Tijdens de 18e Olympische Spelen in Tokyo is Seiko de officiële tijdwaarnemer, onder andere met de 1278 speciaal geprepareerde stopwatches.

Op de dag dat de Olympische Spelen in Tokyo werden geopend, stond Seiko klaar met 1278 geprepareerde stopwatches die speciaal voor deze gelegenheid waren gebouwd.De stopwatches die speciaal gemaakt waren voor de atletiekwedstrijden werden getest door de heer Paulen, die later de voorzitter van de IAAF werd.

Na een uur testen, registreerden twee stopwatches minder dan 1/10 seconde verschil.

Dankzij een nieuwe hartvormige nok op de balans, is er een nieuw niveau van nauwkeurigheid bereikt. Seiko heeft de test met vlag en wimpel doorstaan.

1964

BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van Japans eerste polshorloge uitgerust met een stopwatch.

Japans eerste polshorloge uitgerust met een stopwatch werd in 1964 geïntroduceerd, het jaar van de Olympische Spelen in Tokyo. De soepele werking en duurzaamheid werden verzekerd door een column wheel.

1964

BAANBREKENDE MODELLEN

Het eerste Japanse duikershorloge werd geproduceerd.

Het eerste Japanse duikershorloge, waterdicht tot een diepte van 150 meter. De kroon is ontworpen met een dubbele pakkingstructuur om de hoge waterdruk te weerstaan. Bedoeld voor gebruik op de 8e Japanese Antarctic Research Expedition.

1965

GEBEURTENIS

Observatory Competition in Neuchatel en Observatory Competition in Genève

In 1967 stuurde Daini Seikosha 45 uurwerken die werden gebruikt in de Grand Seiko- en King Seiko-lijnen naar Neuchatel. Deze werden vervolgens op de markt gebracht als speciale stukken die de tests voor 'speciaal gekalibreerde uurwerken' hadden doorstaan.

Ze stonden bekend onder de naam de Observatory Chronometers en deze VFA Seiko-horloges behaalde de tweede en derde plaats in de chronometer-competitie.

Dit was het laatste jaar dat de Neuchatel-competitie gehouden werd volgens de oude regels. Seiko nam toen deel aan de wedstrijden van het observatorium van Genève en bereikte bij de eerste poging een fantastisch resultaat.

Seiko's inzendingen behaalden de vierde tot de tiende plaats, wat het beste resultaat was van een manufactuur van mechanische polshorloges. Seiko behaalt de hoogste score ooit bij de Geneva Observatory Competition en wordt bekroond met de titel ‘Beste Mechanische Polschronometer’.

1967

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van kaliber 6139, 's werelds eerste automatische chronograaf met een vertical clutch en column wheel.

Als 's werelds eerste automatische chronograaf met een ‘magic lever’, column wheel en vertical clutch, was het horloge de eerste in zijn soort en een mijlpaal in Seiko’s reis naar superioriteit in chronograaftechnologie.

1969

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van 's werelds eerste Quartz horloge, de "Seiko Quartz Astron".

's Werelds eerste Quartz horloge, de Seiko Quartz Astron, werd in Tokyo op 25 december 1969 geïntroduceerd. Het leverde ongeëvenaarde prestaties. Het had een precisiemarge van slechts 5 seconden per maand, 100 keer nauwkeuriger dan welk ander horloge dan ook, en liep gedurende een jaar, of 250 keer langer dan de meeste mechanische horloges. De Quartz-revolutie was begonnen.

1969

1970-1979

s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van het eerste digitale Quartz horloge ter wereld met een 6-cijferig Liquid Crystal Display (LCD): kaliber 0614.

Dit volledig elektronische horloge gebruikte 's werelds eerste zescijferige Liquid Crystal Display om de tijd aan te geven. Dit baanbrekende digitale horloge is in staat om de uren, minuten en seconden continu weer te geven op het Liquid Crystal Display en trok brede aandacht toen het voor het eerst op de markt kwam in oktober 1973.

Het intern ontwikkelde LCD was duurzaam (50.000 uur) en had een goed contrast. Een lamp bood voldoende verlichting om de cijfers op het display zelfs in het donker leesbaar te maken.

1973

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van 's werelds eerste multifunctionele digitale Quartz horloge, met kaliber 0634.

In 1975 lanceerde Seiko 's werelds eerste digitale Quartz horloge met een chronograaf – de 0634. Het horloge kon de tijd tot 1/10 van een seconde vastleggen en had een rondetijdfunctie. Het bevatte ook een intern licht, zodat het ook in het donker duidelijk konden worden gezien. Het horloge was een groot succes en creëerde de markt voor hoogwaardige digitale horloges.

1975

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van's werelds eerste duikershorloge met titanium kast, de Professional Diver's 600m.

Op een dag in 1968 ontvingen de ingenieurs van Seiko een brief van een professionele duiker uit de prefectuur Hiroshima. De brief schokte de ingenieurs van Seiko vanwege zijn beschrijving van de lasten die door professionele verzadigingsduikers tot een diepte van 350 meter worden ervaren. Seiko ging de uitdaging aan. Na zeven jaar onderzoek werd de Professional Diver's 600m, 's werelds eerste duikershorloge met titanium kast gemaakt. Met een behuizing ondoordringbaar voor helium, leesbaar op grote dieptes en met een titanium kast. Het zette een nieuwe standaard voor duikershorloges.

1975

1980-1989

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van 's werelds eerste tv-horloge.

's Werelds eerste horloge met zowel een tuner als een hoofdtelefoonaansluiting om altijd en overal tv te kunnen kijken. Ook uitgerust met een FM-radio, en alle standaard horlogefuncties zoals een alarm, chronograaf en datum.

1982

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

's Werelds eerste polshorloge waarmee geluidsopnames kunnen worden gemaakt.

Sinds de introductie van het eerste zescijferige LCD-quartzhorloge ter wereld in 1973, heeft Seiko draagbare informatie-apparaten ontwikkeld.

'Voice Note' is 's werelds eerste horloge waarmee geluidsopnames kunnen worden gemaakt. Het geluid kan maximaal 8 seconden opnemen en afgespeeld worden als een spraakmemo. Op de ingestelde tijd speelt het horloge ook een alarmtoon af.

1983

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van 's werelds eerste analoge Quartz horloge met chronograaf.

De vaardigheden van Seiko op het gebied van Quartz techonologie en de productie van mechanische chronografen hebben geleid tot de creatie van ’s wereld eerste analoge Quartz Chronograaf. Het meet de verstreken tijd tot 5/100 seconden, de tussentijd en heeft een tachymeter. Het werd ontworpen door de beroemde Italiaanse autodesigner Giorgetto Giugiaro.

1983

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van 's werelds eerste horloge met computerfuncties UC-2000.

Na het introduceren van 's werelds eerste tv-horloge introduceerde Seiko een polscomputer die gegevens kon opslaan. Het was de eerste in zijn soort. Het had een geheugen tot 2.000 tekens en kon telefoonnummers en adressen opslaan, evenals een dagboek of een planning voor maximaal een maand. De Seiko-polscomputer markeerde het begin van het tijdperk van draagbare informatieapparaten.

1984

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

´s Werelds eerste Diver’s 1000m met een keramische buitenkast.

De Diver's 1000m was het eerste horloge dat keramisch materiaal gebruikte voor de buitenkant. Dankzij een lichtgewicht, corrosiebestendige titanium behuizing met een opmerkelijke structuur uit één stuk stelde dit horloge in staat om dieptes van 1000 meter te weerstaan.

1986

GEBEURTENIS

Officiële tijdwaarnemer van de IAAF Wereldkampioenschappen in Rome, Italië.

Seiko is de officiële tijdwaarnemer bij de 2e IAAF Wereldkampioenschappen Atletiek in Rome, Italië.
Sindsdien is Seiko aangesteld als de officiële timer.

3rd Tokyo 1991
4th Stuttgart 1993
5th Göteborg 1995
6th Athína 1997

7th Sevilla 1999
8th Edmonton 2001
9th Saint-Denis 2003
10th Helsinki 2005

11th Osaka 2007
12th Berlin 2009
13th Daegu 2011
14th Moskva 2013
15th Beijing 2015

16th London 2017
17th Doha 2019
18th Oregon 2022
19th Budapest 2023

1987

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van 's werelds eerste "A.G.S." horloge, Kaliber. 7M22 (later hernoemd als "Kinetic".)

Vanaf het moment dat het Quartz-horloge werd geboren, streefde Seiko ernaar technologieën te ontwikkelen die geen batterwissel vereisten. In 1977 introduceerde Seiko het Solar horloge en in 1986 een Quartz horloge met een systeem waarbij handopwinding mogelijk is.

In 1988 kwam de grote doorbraak; Seiko Kinetic, een horloge met een oscillerend gewicht dat de beweging van de drager omzet in elektriciteit en zo het Quartz uurwerk aandrijft.

1988

1990-1999

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van 's werelds eerste elektronische scubamaster (Kal. M726), uitgerust met water- en dieptesensor.

De vaardigheden van Seiko op het gebied van elektronische uurwerken en vele jaren ervaring met duikhorloges maakten de ontwikkeling van de Scubamaster mogelijk. De elektronische scubamaster, uitgerust met water- en dieptesensor, voorziet duikers ongekend accuraat van vitale informatie over duiktijd en diepte.

1990

GEBEURTENIS

Officiële tijdwaarnemer van de IAAF Wereldkampioenschappen in Tokyo, Japan.

Seiko is de officiële tijdwaarnemer bij de 3e IAAF Wereldkampioenschappen Atletiek in Tokyo, Japan.

1991

GEBEURTENIS

Seiko is de officiële tijdwaarnemer bij de 25e Olympische Spelen in Barcelona, Spanje.

Seiko werd voor de eerste keer geselecteerd om de tijd op te nemen tijdens de Olympische Spelen in Europa. Een team van meer dan 300 ingenieurs en specialisten op het gebied van sporttijdmetingen woonden het evenement bij.

1992

GEBEURTENIS

Officiële tijdwaarnemer van de IAAF Wereldkampioenschappen in Stuttgart, Duitsland.

Seiko is de officiële tijdwaarnemer bij de 4e IAAF Wereldkampioenschappen Atletiek in Stuttgart, Duitsland.

1993

BAANBREKENDE MODELLEN

Een nieuwe generatie mechanische Grand Seiko horloges.

Het eerste nieuwe mechanische kaliber van Grand Seiko in twintig jaar tijd. Met behulp van de modernste productietechnologie stelde het nieuwe normen voor Grand Seiko, waardoor een herinterpretatue van de traditionele waarden van Grand Seiko mogelijk was.

1998

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van Spring Drive, een veer aangedreven luxe mechanisch horloge met Quartz-nauwkeurigheid.

Spring Drive is een unieke technologie van Seiko. Het traditionele echappement wordt vervangen door een geheel nieuwe regelaar, dat de tijd in stilte glijdend (en niet tikkend) laat verlopen met een nauwkeurigheid van één seconde per dag.

1999

Introductie van de ultieme Kinetic Chronograaf Kaliber. 9T82.

Het succesvolle Kinetic-horloge van Seiko was uitgerust met een stopwatchfunctie in een zeer uniek ontwerp. Hij is uitgerust met een nul-resetfunctie gebruikmakend van een hartvormige schuifje en een speciale uurwerkconstructie die stof voorkomt.

1999

2000-2009

BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van de eerste Grand Seiko Spring Drive met automatich opwindmechanisme. Energiereserve verlengd tot 72 uur.

Sinds de introductie in 1998 is het Spring Drive kaliber verbeterd en in de Grand Seiko collectie opgenomen. Het 9R65 kaliber heeft naast een automatisch opwindmechanisme een energiereserve van 72 uur.

2005

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van's werelds eerste Radio-Controlled Solar horloge. (Japan, Duitsland, VS)

Seiko verkoopt op zonne-energie werkende, radiogestuurde analoge horloges dat de atoomklok signalen herkent in 3 verschillende werelddelen: Japan, Duitsland en Verenigde Staten. Het eerste apparaat in zijn soort.

2005

Introductie van de Kinetic Perpetual.

Dit is het eerste horloge dat zijn eigen elektriciteit genereert en opslaat, aangedreven door de beweging van je lichaam. Het horloge ‘valt in slaap’ als het niet wordt gedragen, en zet de wijzers automatisch op de juiste tijd wanneer het weer wordt opgepakt. Perpetual Calendar tot 28 februari 2100.

2005

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van's werelds eerste E-Ink-horloge.

Voor het eerst maakt een horloge gebruik van elektronische inkttechnologie die tijd of andere gegevens presenteert op een breed schermoppervlak, waardoor een perfecte leesbaarheid vanuit elke hoek mogelijk is. Bovendien biedt het display de gebruiker de mogelijkheid om de presentatie van de tijd te selecteren uit een verscheidenheid aan displaystijlen, waaronder een dag-en-nacht achtergrond die met een eenvoudige AM/PM aanduiding wordt vermeld.Dit horloge won de Grand Prix D’Horlogerie de Genève in de categorie elektronische horloges.

2006

BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van Credor Spring Drive Sonnerie.

Alleen Spring Drive weerspiegelt de natuurlijke en gestage stroom van tijd zonder tikken terwijl de wijzers in een perfect glijdende beweging draaien. Alleen Spring Drive is zo stil dat de tijd kan worden gemarkeerd door het lange, duurzame geluid van de Japanse Orin klok.

2006

Introductie van de Spring Drive Chronograaf.

Dankzij de glijdende beweging van de wijzers kan alleen de Spring Drive Chronograaf de verstreken tijd nauwkeurig meten, niet slechts een fractie van een seconde. Dit horloge herdefinieert de nauwkeurigheid van de Spring Drive Chronograaf en biedt een precisie van één seconde per dag.

2007

BAANBREKENDE MODELLEN

Het eerste nieuwe hi-beat-kaliber van Grand Seiko sinds 41 jaar.

Een 10-beat kaliber, mechanische Hi-beat 36000 slaat tien keer per seconde. Hoewel de snellere trillingsfrequentie een horloge schokbestendiger en dus nauwkeuriger maakt, verbruikt het ook meer energie van de hoofdveer en vereist het een grotere veerkracht van andere componenten.

Het Grand Seiko 10-beat uurwerk levert een nauwkeurigheid van +5 tot -3 seconden per dag een energiereserve van 55 uur en de duurzaamheid waar elke Grand Seiko om bekend staat.

Dit is het resultaat van vele jaren van ontwikkeling en vele vooruitgangen zowel in het ontwerp en de fabricage van onderdelen als in de materialen zelf.

2009

2010-2019

BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van Seiko Spring Drive Spacewalk commemorative edition.

Dit horloge is speciaal ontworpen voor een ruimtewandeling. Zowel binnen als buiten het Internationale Ruimtestation presteerde het feilloos in de ruimte. De Spring Drive Spacewalk Commemorative Edition won de Grand Prix D’Horlogerie de Genève in de categorie sporthorloges.

2010

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

's Werelds eerste EPD-horloge met een actief matrixsysteem.

Dit nieuwe displaysysteem behoudt alle leesbaarheidsvoordelen van het eerste E-Ink-horloge van Seiko, maar biedt de mogelijkheid een veel bredere selectie van afbeeldingen en gegevens weer te geven op de wijzerplaat met 80.000 pixels, elk geschikt voor vier verschillende tinten, met een schermresolutie van een 300 dpi. Het is in staat om een veel intenser, gevarieerder en complexer beeld weer te geven dan enig ander bestaand digitaal horloge.

2010

BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van Credor Spring Drive Minute Repeater.

Het prachtige slepende geluid van de gong wordt gecreëerd door het gebruik van een speciaal staal gesmeed door de beroemde Japanse staalproducent, Munemichi Myochin. De zuiverheid van het geluid wordt gegarandeerd door de magie van Seiko's volledig stille Spring Drive-mechanisme.

2011

’s WERELDS EERSTE BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van 's werelds eerste GPS Solar-horloge, Seiko Astron GPS Solar.

Eindelijk is de zoektocht naar EXACT de juiste tijd, waar dan ook op aarde, voorbij. De ontwikkeling van een eigen, gepatenteerde en ultrazuinige micro GPS ontvanger stelde Seiko in staat om een horloge te creëren dat de signalen van het wereldwijde GPS-netwerk kan ontvangen. En zodoende niet alleen waar dan ook ter wereld de tijdzone kan herkennen, maar ook tijd- en datum data feilloos kan identificeren. Het horloge herkent alle 39 officiële tijdzones op aarde. Dit baanbrekende uurwerk wordt Seiko Astron genoemd. Net als zijn gevierde voorganger uit 1969, ‘s werelds eerste Quartz horloge, luidt de nieuwe Seiko Astron een nieuw tijdperk in van rijdregistratietechnologie.

2012

GEBEURTENIS

100 years of Seiko watchmaking.

Toen Seiko in 1913 zijn eerste polshorloge maakte, noemde de grondlegger van het bedrijf het horloge, de Laurel. Het was niet alleen een primeur voor Seiko, maar ook voor Japan, en dit was het begin van een traditie van innovatie. Kintaro Hattori was vastbesloten dat Seiko ‘always one step ahead of the rest’ moest zijn. De video toont Seiko's historische uurwerken.

2013

De Seiko Astron GPS Solar 8X chronograaf. De Astron revolutie zet zich door.

De Astron GPS Solar is zeer succesvol sinds de lancering in september 2012, met zijn enorme wereldwijde acceptatie die bewijs levert van de wereldwijde vraag naar een horloge dat zich aanpast aan tijdzones. Het nieuwe Astron kaliber biedt vier nieuwe eigenschappen die zijn ontworpen om nieuwe consumenten aan te trekken in de snelgroeiende wereld van Astron.

Seiko Astron GPS Solar Chronograaf
Chronograaf: het nieuwe kaliber biedt een 6-uurs chronograaf waarvan de bediening niet gemakkelijker kan zijn.

Kleiner: de nieuwe maat van de kast is 30% kleiner en de afmetingen van de horloges (44,6 mm x 13,3mm) zijn nu hetzelfde als de meeste reguliere multifunctionele horloges.

Deze nieuwe maat, die vele nieuwe ontwerpmogelijkheden biedt, is bereikt door een nieuwe vooruitgang in Astron's energiebesparende technologie waarmee het horloge verbinding kan maken met het GPS-netwerk door middel van een kleinere antenne.

Gemakkelijker: de eenvoudige bediening van de GPS-functie is niet veranderd; druk gedurende 6 seconden op de knop en de Astron GPS-functie is geactiveerd.

De secundaire functies (handmatige selectie van tijdzones, enz.) zijn gemakkelijker te bedienen dankzij een intuitieve, elektronisch toegang tot de functies van de kroon.

Meer kleuren: de klassieke zwarte wijzerplaat van Astron is beschikbaar in een nieuw ontwerp, maar dankzij een nieuwe wijzerplaat met extreem hoge transparantie zijn gekleurde wijzerplaten nu mogelijk.

2014

GEBEURTENIS

Seiko wint de "Petite Aiguille" prijs op de Grand Prix d'Horlogerie de Genève 2014.

Het horloge dat de "Petite Aiguille" award won, werd voor het eerst onthuld op Baselworld 2014. Het is de Hi-beat 36000 GMT Limited Edition (SBGJ005). Zowel de prestaties als het design laten het beste van Seiko's mechanische collectie zien.

Het kaliber heeft een hoge accuraatheid van +5 tot -3 seconden per dag en een energiereserve van 55 uur. De GMT-wijzer kan worden gebruikt als een dual-time tijdindicator waarbij de uurwijzer onafhankelijk kan worden aangepast, de dagwijzers blijven de tijd aangeven.

Het is het perfecte horloge voor de internationale reiziger.

2014

BAANBREKENDE MODELLEN

Seiko's eerste tourbillon horloge: de FUGAKU van het merk Credor.

Het kaliber 6830 is Seiko's eerste tourbillon uurwerk. Kaliber 6830 werd vervaardigd met behulp van de hoogste mechanische uurwerkexpertise, met het basisgedeelte van slechts 1,98mm dik. Inclusief buitenkant is het hele uurwerk slechts 3,98 mm diep, met een diameter van slechts 25,6 mm. Met als resultaat dat dit qua volume het kleinste tourbillon uurwerk ter wereld is.

2016

BAANBREKENDE MODELLEN

Introductie van Grand Seiko Spring Drive kaliber 9R01. Gangreserve van 8 dagen.

Kaliber 9R01 is het opmerkelijke uurwerk met een gangreserve van 8 dagen (192 uur). Normaal gesproken wordt er slechts 1 veerton in een Spring Drive uurwerk gebruikt. Het 9R01 echter gebruikt een serie van 3 veertonnen, waardoor de gangreserve koon worden verlengd tot 8 dagen. Ongeveer 2,5 keer zo lang als gebruikelijk is. De drie veertonnen zijn verticaal geplaatst om ruimte te besparen. Het 9R01 kaliber is ook ontworpen om de energie-efficiëntie te maximaliseren en wrijving tussen de onderdelen te verminderen, omdat dit anders resulteert in verlies van energie die afkomstig is van de hoofdveer.

2016

BAANBREKENDE MODELLEN

Grand Seiko "The Black Ceramic." De uitdaging van het onbekende.

Functionaliteit en duurzaamheid zijn essentiële kenmerken van alle beste sporthorloges en zijn ook kernwaarden van Grand Seiko, die sinds de oprichting in 1960 horloges bouwt met een totale toewijding aan de pure essentie van het horlogemaken. In 2016 introduceerde Grand Seiko de eerste kast die volledig van keramiek was gemaakt en introduceerde tegelijkertijd een nieuwe collectie, de Black Ceramic Collection.

2016

GEBEURTENIS

Grand Seiko wordt een merk onafhankelijk van Seiko.

Grand Seiko is altijd onderscheidend geweest in zijn ontwerp, karakter, presentatie en in zijn kalibers. Om de bijzondere aantrekkingskracht verder te versterken en een breder publiek te bereiken, werd besloten om Grand Seiko als een volledig onafhankelijk merk te presenteren.

2017

2020-

GEBEURTENIS

Seiko 140th anniversary

2021

>
Selecteer een periode