140th Anniversary SEIKO

Seiko 140th Anniversary Limited Edition
Scroll

Ter ere van Seiko's 140ste verjaardag
en de langdurige verbintenis met de wijk Ginza in Tokio,
heeft Seiko twee bijzondere Limited Editions geïntroduceerd.
Een model in de Prospex collectie en een model in de Presage collectie,
waarin zowel het moderne als het klassieke
gezicht van Ginza is vastgelegd.

KENMERKEN

金春色:Komparu

Secondewijzers in de traditionele Komparu kleur, het symbool van Ginza

De unieke kleur van de secondewijzers is een eerbetoon aan Komparu Street, de straat waar ooit het nachtleven van Ginza een centrale rol speelde. Deze blauwe kleur met zachte groene tint werd voor het eerst gebruikt halverwege het Meiji-tijdperk (1868 - 1912) en viel onmiddellijk in de smaak bij de vele geisha's die er woonden. Waarna Komparu blauw geleidelijk aan een populaire kleur werd bij het publiek.

Wijzerplaten reflecteren het
klassieke en moderne Ginza

De wijzerplaten van beide creaties reflecteren het klassieke gezicht van Ginza met een patroon dat de op traditionele wijze geplaveide straten van de wijk weerspiegelt.

De bijzondere blauwgrijze tint roept het eigentijdse gevoel op van de moderne gebouwen en constructies die het gebied afbakenen.

DE MODELLEN

De Prospex Limited Edition is gebaseerd op de moderne herinterpretatie van het Alpinist-horloge uit 1959 dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd. De wijzerplaat bevat twee verschillende patronen. Een veranderende kijkhoek zorgt steeds voor nieuwe impressies waarin de karakteristieke textuur en het gevoel van de Ginza kasseien wordt weergegeven.

SPB259J1

[Kaliber 6R35]

Limited Edition van 3.500 stuks

Beschikbaar vanaf oktober 2021

Specificaties

De Presage creatie heeft net als de Prospex Limited Edition het op de Ginza-kasseien geïnspireerde wijzerplaatpatroon en de secondewijzer in Komparu-kleur. Dit model biedt daarnaast het onderscheidende aspect van de onlangs uitgebrachte Style60’s design series, geïnspireerd op de Seiko Crown Chronograph uit 1964. Het box-shaped glas, de strakgesneden wijzers en de bezel met Arabische cijfers zijn rechtstreeks overgenomen van de Crown Chronograph. Dit creëert een retrogevoel dat perfect aansluit bij het klassieke wijzerplaatpatroon. De opening op de 9-uurs positie zet het delicate precisiewerk van het echappement in de spotlights. De 24-uurs sub-wijzerplaat toont op een oorspronkelijke manier in welk deel van de dag de drager zich bevindt.

SSA445J1

[Kaliber 4R39]

Limited Edition van 4.000 stuks

Beschikbaar vanaf oktober 2021

Specificaties